Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚαμμένος και Κουβέλης πέταξαν πάνω από την Αττική για να δουν το...

Καμμένος και Κουβέλης πέταξαν πάνω από την Αττική για να δουν το μέγεθος της καταστροφής

Αυτοψία από αέρος στις πληγείσες περιοχές της Αττικής πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ, Φώτης Κουβέλης και ο Α/ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου.

Στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά την αυτοψία με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

Ο ΥΕΘΑ, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, συγκάλεσε Συμβούλιο Άμυνας για τις 8 το πρωί, ενώ στις 8.30 θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Οι εικόνες που αντικρύζει κανείς είναι αποκαρδιωτικές, με καμένα σπίτια, αυτοκίνητα, ολόκληρα στρέμματα, με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 24, ενώ εκτιμάται ότι πιθανότατα θα φτάσουν τους 30. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία αγγίζουν τους 156 -ανάμεσά τους και 16 παιδιά- εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

c7ca637c0feeb1cbc402839c40b1e9847f60b0104f4514e8b49e0604cac9b498

Εμφανίστηκαν Καμμένος και Κουβέλης μετά από 10 ώρες

Επειτα από 10 ώρες, κι αφού ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Βοσνία… κατόπιν πυρκαγιών, εμφανίστηκε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ετσι. μετά τα μεσάνυχτα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Από εκεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου παρακολουθεί και συντονίζει το σχέδιο μεταφοράς ανθρώπων, που έχουν αποκλειστεί από τις πυρκαγιές, από την φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και το αρματαγωγό «ΙΚΑΡΙΑ», που έχουν καταπλεύσει στην περιοχή του Άγιου Ανδρέα.

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας απόπλου βρίσκονται όλα τα πλοία μεταφοράς προσωπικού του ΠΝ στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ στο αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» έχει επιβιβασθεί προσωπικό και λέμβοι της Ζ΄Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών. Επιπλέον με απόφαση του ΥΕΘΑ σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής για την περίθαλψη τραυματιών.

Κι όμως, οι κ. Καμμένος και Κουβέλης όλη την υπόλοιπη ημέρα ήταν εξαφανισμένοι…

Τα πιο σημαντικά