Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΚαμμένος για ψώνια στο Λονδίνο: «Πήγα να αγοράσω μία κούκλα Barbie στα...

Καμμένος για ψώνια στο Λονδίνο: «Πήγα να αγοράσω μία κούκλα Barbie στα παιδιά μου»

Σε μετωπική κόντρα για την περίφημη Jaguar που χρησιμοποίησε ο Π. Καμμένος στο ταξίδι του στο Λονδίνο, για το σκάφος του Υπουργού αλλά και για τα CDS, εξελίχθηκε η ερώτηση στη Βουλή του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρώτησε τον κ. Καμμένο αν πήγαν καλά τα ψώνια του στο Λονδίνο. «Σας θαυμάσαμε με τη Jaguar στα Selfridges με ένα I.X. γεμάτο σακούλες. Αν επί εποχή Σαμαρά Βενιζέλου συνελάμβαναν οι δημοσιογράφοι τον Βενιζέλο που τον βρίζατε όλοι για μία BMW να ψωνίζει εκεί την ώρα που η Αττική χανόταν από μία πετρελαιοκηλίδα, θα είχατε ξεσηκώσει το διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, σηκώνοντας του τόνους. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε σκωπτικά ότι τελικά μάλλον το πρόβλημα ήταν στη… μάρκα του αυτοκινήτου.

Ο Π. Καμμένος έσπευσε να απαντήσει, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της πρεσβείας, ενώ προσέθεσε ότι τα ψώνια ήταν μια Barbie για τα παιδιά του. «Έψαχνα να βρω και τηλεκατευθυνόμενο όπως αυτό που γυρνούσατε με Πρετεντέρη στη Μύκονο αλλά δεν βρήκα», είπε, περνώντας στην αντεπίθεση. Το μπαλάκι σήκωσε εκ νέου ο Α. Γεωργιάδης λέγοντας ότι το σκάφος του Γ. Πρετεντέρη κοστίζει μόλις 1/10 σε σχέση με αυτό του Π. Καμμένου.

Παράλληλα, δεν άφησε αναπάντητο το γεγονός ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να κάνει τα… ψώνια του. «Ξέρετε τι θα λέγατε εσείς κι οι οπαδοί σας στο διαδίκτυο αν κάποιος υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για ψώνια», αναρωτήθηκε και ρώτησε τον κ. Καμμένος για τις (περίεργες;) φιλίες του.

«Έχετε εσείς θράσος να κάνετε μαθήματα σε οποιονδήποτε στη Βουλή για ήθος, και τώρα είστε κολλητός με τον κολλητό του Γ. Παπανδρέου», προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. «Όταν φωνάζατε στα αλήστου μνήμης στα 4 εδώ μέσα και τώρα έχετε πέσει στα 14. Θα ζητήσετε μία συγγνώμη για τα μαθήματα περί ήθους», είπε.

Ο Π. Καμμένος βγήκε στην αντεπίθεση εγκαλώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι έχει αναλάβει το ρόλο τον συνήγορο υπεράσπισης του Ε. Βενιζέλου και του Γ. Παπανδρέου. «Απορώ πως σας ανέχονται (στη ΝΔ) μέχρι και σήμερα. Αλλά αυτή είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε και χαρακτήρισε τον Α. Γεωργιάδη ως την «κουμπάρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Πάντως, ο ΥΠΕΘΑ «έβαλε» στη συζήτηση και τον πατέρα του, υποστηρίζοντας ότι πέθανε από τον καημό του, επειδή «ξεφτιλίστηκε με την υπόθεση των offshore» και προανήγγειλε ότι κάποιοι θα «πληρώσουν με αγωγές».

Σε ότι αφορά, τέλος, την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ότι το ποσό των 300.000.000 ευρώ που ισχυριζόταν ότι θα πάρει πλέον δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Όπως είπε η αξία των ακινήτων φτάνει μόλις τα 34.000.000 ευρώ…

11aeadf4e0dbaf46add775da30dca5b4

c6229778d0be9701b99f7f6baed8828b

Πηγή: liberal.grΤα πιο σημαντικά