Καμμένος στο BBC: «Για την τραγωδία στο Μάτι φταίνε οι κάτοικοι»

26 Ιουλίου, 2018 7:12 ΜΜ
More videos

Την ώρα που οι κάτοικοι στο Μάτι θρηνούν και ακόμη αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους ο Καμμένος τους στοχοποιεί ως υπεύθυνους της τραγωδίας: «Έκαναν κατάληψη της ακτογραμμής και έχτισαν χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους», είπε – Ούτε λέξη για την ολιγωρία και τις ευθύνες της πολιτείας – «Δεν είναι δική μου δουλειά η πυρόσβεση» – Οι Ενοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή

Δεν σεβάστηκε ούτε λεπτό τους κατοίκους στο Μάτι που θρηνούν δικούς τους ανθρώπους, που αναζητούν με αγωνία αγνοούμενους συγγενείς και φίλους, που προσπαθούν να πάρουν ανάσες πάνω από τους καρβουνιασμένους κόπους μιας ολόκληρης ζωής .

Εξαιρετικά προκλητικός, σαν να μην είχε επαφή με το περιβάλλον και με όλα αυτά που είδε προηγουμένως κατά την περιοδεία του, δεν δίστασε να κατονομάσει ως κύριους υπεύθυνους της τραγωδίας, τα ίδια τα θύματα, τους κατοίκους της περιοχής που έχει σβηστεί από το χάρτη.

Κατά τον κ. Καμμένο υπεύθυνη είναι η αυθαίρετη δόμηση που έκλεισε τους δρόμους διαφυγής, τονίζοντας ότι αυτή ήταν που συνέβαλε σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές. Μάλιστα είπε πως τώρα, μετά την τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν τις επιπτώσεις των πράξεών τους.

Ο κ. Καμμένος, τόνισε στο BBC ότι «η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες».

Ο υπουργός Άμυνας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρχε σχέδιο, υπεραμύνθηκε του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, τονίζοντας ότι έδρασαν με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γκάβιν Λι, για το αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος», υπογραμμίζοντας ότι η πυροσβεστική υπηρεσία είναι υπό την ευθύνη άλλου υπουργείου.

«Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο