Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
διεθνήΚαμίλα Βαλίεβα: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τη νέα συγκλονιστική της εμφάνιση με...

Καμίλα Βαλίεβα: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τη νέα συγκλονιστική της εμφάνιση με φόντο την υπόθεση ντόπινγκ

Μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ στο οποίο ενεπλάκη λίγες μέρες προτού την αθωώσει -αρχικά- το CAS, η 15χρονη Ρωσίδα αγωνίστηκε ξανά στο καλλιτεχνικό πατινάζ και πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση, στο τέλος της οποίας ξέσπασε σε κλάματα

ΗΚαμίλα Βαλιέβα εξελίσσεται στο απόλυτο πρόσωπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου! Μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ στο οποίο ενεπλάκη λίγες μέρες προτού την αθωώσει -αρχικά- το CAS, η 15χρονη Ρωσίδα αγωνίστηκε ξανά στο καλλιτεχνικό πατινάζ και πραγματοποίησε μια απίστευτη εμφάνιση στο σύντομο πρόγραμμα του ατομικού, χαρίζοντάς της 82,16 πόντους που την έφεραν στην πρώτη θέση.

Δείτε το βίντεο:

Η συγκίνησή της στο τέλος του προγράμματος ήταν τέτοια που δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα με τον κόσμο όμως να την αποθεώνει. Το 15χρονο κορίτσι που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο ντόπινγκ, επέστρεψε δυναμικά και την ώρα του αγωνίσματος, πήρε δύναμη από την ένθερμη υποστήριξη του κοινού.

Η Βαλίεβα στην αρχή έκανε ένα τριπλό φλιπ και ένα συνδυασμό τριπλού λουτζ και τριπλού τολούπ, αν και δεν τα κατάφερε πολύ καλά στην έξοδο από το τριπλό άξελ. Χόρεψε υπό τους ήχους του In Memorian και μόλις τελείωσε το πρόγραμμα της ξέσπασε σε κλάματα, αλλά το κοινό την αποθέωσε. Η υψηλή βαθμολογία (82.16) που συγκέντρωσε είναι ενδεικτική και της δυσκολίας του προγράμματος που εκτέλεσε. Η Ρωσίδα αθλήτρια θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η συμπατριώτισσα της Άννα Σχερμπάκοβα στην 2η θέση με 80.20 και στην 3η θέση η Γιαπωνέζα Καόρι Σακαμότο.

valieva

Δεν της κάνει απονομή η ΔΟΕ μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση

Νωρίτερα η νομική ομάδα της Καμίλα Βαλίεβα ισχυρίστηκε ότι το θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο ντόπινγκ ενδέχεται να προκλήθηκε από ένα ποτήρι νερό που μοιράστηκε με τον παππού της και περιείχε ίχνη από το φάρμακο που έπαιρνε για την καρδιά του! Πάντως η ΔΟΕ επιμένει να μην κάνει απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Βαλίεβα εάν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Οι νομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση της 15χρονης Ρωσίδας, υποστήριξαν πως η ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της προήλθε από τη θεραπευτική αγωγή του… παππού της! Συγκεκριμένα, η νομική ομάδα της Καμίλα Βαλίεβα υποστήριξε ότι το θετικό τεστ στο ντόπινγκ μπορεί να προήλθε από ένα μολυσμένο ποτήρι νερό που περιείχε ίχνη από το φάρμακο για την καρδιά που παίρνει ο παππούς της.

Ο Ντένις Όσβαλντ, μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ, στην ουσία επιβεβαίωσε την πληροφορία και εξήγησε ότι η ουσία τριμεταζιδίνη μπορεί πράγματι να προήλθε από φάρμακο για την καρδιά. «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το πώς μπήκε στο σώμα της», φέρεται να είπε η Αννα Κοζμένκο, δικηγόρος της 15χρονης. «Για παράδειγμα, μπορεί ο παππούς της να ήπιε κάτι από ένα ποτήρι, να έμεινε το σάλιο του και το ποτήρι αυτό να χρησιμοποιήθηκε με κάποιο τρόπο αργότερα από τη αθλήτρια. Ή μπορεί το φάρμακο να έπεσε σε κάποια επιφάνεια, να έμειναν ίχνη και στη συνέχεια να πέρασαν στην αθλήτρια».

Τη Δευτέρα, το CAS έδωσε άδεια στη Βαλίεβα να αγωνιστεί στο ατομικό πατινάζ γυναικών, το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, και για το οποίο είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό. Ωστόσο, αν κερδίσει μετάλλιο, η ΔΟΕ έχει ήδη πει ότι δεν θα γίνει απονομή. Εν τω μεταξύ, η υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίδας βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πόντοι -και τυχόν μετάλλια- από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου θα της αφαιρεθούν τους επόμενους μήνες.

Τα πιο σημαντικά