Καμία σχέση με αυτό που πιστεύαμε μέχρι σήμερα: Έφτιαξαν το πορτρέτο του Ιησού κι έγινε χαμός από αντιδράσεις

20 Δεκεμβρίου, 20221:49 ΠΜ
More videos

Η εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι σχετικά με τον Ιησού Χριστό είναι αυτή από τις βυζαντινές εικόνες, καθώς και από τη μορφή του Ρόμπερτ Πάουελ από την διαχρονική ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς έμοιαζε ο Ιησούς, αφού η εξωτερική του εμφάνιση δεν περιγράφεται στις Γραφές. Μάλιστα για αυτό υπάρχει λόγος: Μιας και για τον Χριστιανισμό δεν έχουν καμία σημασία τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, κατ’ επέκταση ούτε του Θεανθρώπου.

Βέβαια, στις γραφές υπάρχουν κάποια στοιχεία για τον Ιησού, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην απεικόνισή του.

Αυτά χρησιμοποίησε η σελίδα History in Pictures στο Facebook και με τη βοήθεια της τεχνολογίας δημιούργησε μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπο του Χριστού.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και συνδυάζοντας την παραδοσιακή εικονογραφία με πληροφορίες σχετικά με την εθνικότητα του Ιησού, την εποχή και την περιοχή στην οποία ζούσε, δημιουργήθηκε «πορτραίτο» του Ιησού Χριστού.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς, ο οποίος γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, μια περιοχή κοντά στην Ιερουσαλήμ στη Μέση Ανατολή, ήταν ένας άνδρας με μαύρους τόνους δέρματος και διακριτικά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ωστόσο, οι σύγχρονες απεικονίσεις του Ιησού, οι οποίες είναι επηρεασμένες από τη ρωμαϊκή έκφραση του Ιησού Χριστού, τον δείχνουν συχνά ως έναν λευκό άνδρα με ίσια μαλλιά. Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το πρόσωπο του Ιησού Χριστού είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News