Καμία λύση ακόμη για τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους ολόκληρης της χώρας

25 Ιουνίου, 2017 6:50 ΠΜ
More videos

Καμία λύση ακόμα για τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους ολόκληρης της χώρας και έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, που τους παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των δήμων, που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζήτησαν διευκρινήσεις σχετικά με τη ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση απέχει πολύ από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Παρόλα αυτά, η ρύθμιση θα εξεταστεί από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας και μέχρι τότε δήλωσαν πως:

«Δεν θα βγει κανένα απορριμματοφόρο στους δρόμους, μέχρι να αξιολογήσουμε την πρόταση της κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά από τη συνάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε θετικές τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ αντιλήφθηκε την ειλικρινή διάθεση από όλες τις πλευρές προκειμένου να βρεθεί λύση.

Θέλω να επαναλάβω ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπουμε τη διασφάλιση της συνέχισης με νέες συμβάσεις των ήδη μέχρι τώρα εργαζομένων συμβασιούχων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Είπα για άλλη μια φορά προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επιφυλάχθηκαν να συνεδριάσουν και να μας απαντήσουν. Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή τους.

O υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, παρέδωσε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ -ΟΤΑ και στους εκπροσώπους των αιρετών Α΄βαθμού (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ), τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, για την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων για μερικούς ακόμα μήνες.

Τη ρύθμιση θα εξετάσουν το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την Δευτέρα, στις 11:30 το πρωί.

Οι προϋποθέσεις που θα απασχολήσουν τους συμβασιούχους που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα είναι:

  • να συντρέχει εξαιρετικός λόγος δημόσιας υγείας και
  • να λάβουν οι δήμοι απόφαση σύστασης νέων οργανικών θέσεων σε κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες σχετικές με την καθαριότητα οι οποίες καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

[tovima]

Ακολουθήστε μας στο facebook: