Κάμερον Ντίαζ: «Έχω να πλύνω το πρόσωπό μου πολλά χρόνια»

14 Μαρτίου, 2022 9:55 ΜΜ
More videos

Για την Κάμερον Ντίαζ ο κόσμος της ομορφιάς είναι απλώς μια «παγίδα» της κοινωνίας, η οποία επιβάλλει άμεσα ή έμμεσα πως πρέπει να δείχνουν στην εξωτερική τους εμφάνιση οι άνθρωποι. Μετά την αποχώρηση από το φανταχτερό Χόλιγουντ, η ηθοποιός εξήγησε σε συνέντευξή της στο BBC, πως έχει συμφιλιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και έμαθε να αγαπάει περισσότερα την εικόνα του εαυτού της, την οποία όπως αποκάλυψε σταμάτησε να περιποιείται συστηματικά.

Είμαι απολύτως θύμα όλων των κοινωνικών αντικειμενοποιήσεων και εκμεταλλεύσεων τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες. Έχω αγοράσει τα πάντα στο παρελθόν.

Παρόλο που κάποτε υπήρξε it girl της εποχής και αποθεωνόταν για τις εκπληκτικές εμφανίσεις της, η 49χρονη σταρ αποφάσισε να αφήσει πίσω την λάμψη και χλιδή των επωνύμων, εγκαταλείποντας οριστικά τα πρότυπα ομορφιάς που επιβάλλει το status της showbiz. Αν και διατηρεί εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα ομορφιάς και καλλωπισμού στο boudoir της, εκείνη προτιμάει να μην «πλένει καν το πρόσωπο της». «Είναι μια παγίδα της κοινωνίας μας, το τι εκτιμούμε και τι πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό. Κοίτα. Αν είναι σημαντικό για σένα, δεν πειράζει. Είμαι απολύτως θύμα όλων των κοινωνικών αντικειμενοποιήσεων και εκμεταλλεύσεων τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες. Έχω αγοράσει τα πάντα στο παρελθόν» ανέφερε

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ήταν υπερβολικά δύσκολο να μην ακολουθεί τις τάσεις, όμως κατάφερε να ξεφύγει όταν γνώρισε και παντρεύτηκε το σύζυγο της, Μπέντζι Μάντεν. «Είναι δύσκολο να μην το κάνεις, είναι δύσκολο να μην κοιτάς τον εαυτό σου και να μην κρίνεις τον εαυτό σου ανάλογα με τα πρότυπα ομορφιάς, και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που έχω καταφέρει, τα τελευταία οκτώ χρόνια – είμαι άγρια, είμαι σαν ένα άγριο ζώο, είμαι θηρίο. Κυριολεκτικά το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι σε καθημερινή βάση… όπως ίσως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι το πώς φαίνομαι. Όχι, όχι, κυριολεκτικά δεν κάνω τίποτα. Μου αρέσει να μην πλένω ποτέ το πρόσωπό μου» είπε.

Είναι δύσκολο να μην το κάνεις, είναι δύσκολο να μην κοιτάς τον εαυτό σου και να μην κρίνεις τον εαυτό σου ανάλογα με τα πρότυπα ομορφιάς, και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που έχω καταφέρει, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Προτεραιότητα της είναι πλέον να βαδίσει στην δεκαετία των 50 με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση, απαλλαγμένη από «προβλήματα» τέτοιας φύσεως, «Δύο φορές το μήνα, αν είμαι τυχερή, λέω: “Ας βάλω αυτό το προϊόν. Μια φορά φτάνει σωστά;” Αυτό είναι το μόνο που έχω να κάνω; Απλώς δεν βάζω σε αυτό το σημείο την ενέργειά μου» κατέληξε η ηθοποιός.