Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΚαλύβια: Μαθεύτηκε ο λόγος που ο 16χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του...

Καλύβια: Μαθεύτηκε ο λόγος που ο 16χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του πατέρα του με 20 μαχαıρıές

Έγκλημα στα Καλύβια: Αυτός είναι ο 71χρονος που σκότωσε με δύο μαχαίρια ο γιος του – “Μας κακοποιούσε”, λέει ο 16χρονος – Τα 20 χτυπήματα, που κατάφερε, ήταν στην κοιλιακή χώρα, τον θώρακα και την πλάτη

Ο 16χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του πατέρα του στα Καλύβια Αττικής δήλωσε στις αστυνομικές αρχές πως είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του με τον αδελφό του.

kalivia

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ανήλικος υποστήριξε πως έδρασε εν βρασμώ, ενώ οι αστυνομικοί αναφέρουν πως χτυπούσε τον πατέρα του χρησιμοποιώντας δύο μαχαίρια, μέχρι την στιγμή που εκείνος ξεψύχησε.

Ο Γ. Κ. είναι ο 71χρονος πατέρας που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του γιου του. Το θύμα είχε δύο παιδιά με την 45χρονη πρώην σύντροφό του – 16 και 19 ετών . Ο 19χρονος έμενε με την μητέρα του σε άλλο σπίτι, ενώ ο 16χρονος έμενε με το θύμα μέχρι να ενηλικιωθεί .

89e728d2343a4e7982934b1ce191e207

Πώς έγινε το φονικό

Πολλαπλές μαχαιριές σε κοιλιά, πλάτη και θώρακα προκάλεσε ο 16χρονος, σε βάρος του ηλικίας 71 ετών πατέρα του, με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στο σπίτι που διέμενε στα Καλύβια. Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα μαχαίρι και μια λάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο 16χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης, ούτε είχε σχέση με οποιαδήποτε εξάρτηση.

kalivia 3 kalivia 2 kalivia 1 kalivia 3 1

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λάμα.
a95b493f164f41e59c439fca9ff32349Το χρονικό

Γύρω στις εννέα το βράδυ, ο 16χρονος επέστρεψε στο σπίτι επί της οδού Γαλήνης στα Καλύβια Θορικού Αττικής, όπου διέμενε με τον πατέρα του, αφού προηγουμένως είχε βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του,τη μητέρα του και τον σύντροφό της.

Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, επέστρεψε στο σπίτι και ο πατέρας του και ο 16χρονος τον περίμενε να περάσει την πόρτα του πρώτου ορόφου έχοντας στην κατοχή του “δύο νύσσοντα και τέμνοντα όργανα”, όπως αναφέρει η επίσημη αστυνομική αναφορά, δηλαδή δύο μαχαίρια.

Την στιγμή της εισόδου του, του επιτέθηκε με αυτά, χτυπώντας τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στον θώρακα, στον λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 71χρονος επιχείρησε να διαφύγει, κατεβαίνοντας τις σκάλες, κατέληξε όμως στην αυλή του σπιτιού, όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, κατά την τέλεση του εγκλήματος, καθώς και ο ρουχισμός του και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του αναφέροντας ως κίνητρο τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος, προς αυτόν, τη μητέρα του και τον αδερφό του.

“Περίμενα να ενηλικιωθώ, αλλά δεν άντεξα”

Ο 16χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως ο πατέρας του γινόταν βίαιος συστηματικά προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Έκανε λόγο για χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά. Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε στην κατάθεση του πως περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει κι αυτός – όπως η μητέρα και ο αδερφός του – αλλά δεν άντεξε και του επιτέθηκε.

 Τα πιο σημαντικά