Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διεθνήΚαλοστημένη κομπίνα η ιστορία με τον άστεγο - Πώς έβγαλαν 400.000 ευρώ

Καλοστημένη κομπίνα η ιστορία με τον άστεγο – Πώς έβγαλαν 400.000 ευρώ

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι ήταν τελικά fake news η ιστορία με τον άστεγο βετεράνο που χάρισε τα τελευταία 20 δολάριά του για να βοηθήσει μια γυναίκα που είχε μείνει από βενζίνη…

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Πριν από έναν χρόνο ένα ζευγάρι, η 28χρονη Κέιτ ΜακΚλουρ και ο Μαρκ Ντ΄Αμίκο, ξεκίνησαν διαδικτυακό έρανο για να ανταμείψουν, όπως έλεγαν, για την καλοσύνη του τον 34χρονο άστεγο, πρώην πεζοναύτη, Τζόνι Μπόμπιτ, από τη Φιλαδέλφεια, ο οποίος βοήθησε τη γυναίκα όταν έμεινε από βενζίνη σε αυτοκινητόδρομο.

103218826 cad7pture

Η ιστορία αυτή είχε συγκινήσει πολλούς και σύντομα συγκεντρώθηκαν κάπου 400.000 δολάρια με τους πρωταγωνιστές να δίνουν απανωτές συνεντεύξεις σε μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων το CNN και το ABC προκειμένου να αυξήσουν τα χρήματα.

johnny kate mcclure

Οι πρώτες ρωγμές στην ιστορία εμφανίστηκαν, ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο όταν ο πρώην πεζοναύτης κινήθηκε δικαστικά κατά του ζευγαριού, καταγγέλλοντας ότι δεν έλαβε το μερίδιο που του αναλογούσε. Μετά τις έρευνες των Αρχών προέκυψε, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Μπέρλινγκτοντου του Νιου Τζέρσι, ότι ο Μπόμπιτ συνεργάστηκε με το ζευγάρι στην καλοστημένη κομπίνα για να αρμέξουν το κοινό.

homeless veteran johnny bobbitt abc jt

«Η όλη εκστρατεία βασίστηκε σε ένα ψέμα», είπε ο Σκοτ Κοφίνα. Ο Μπόμπιτ και το ζευγάρι αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες που επισύρουν σε περίπτωση καταδίκης τους ποινές κάθειρξης 5-10 ετών για εγκλήματα δεύτερου βαθμού.

Τα πιο σημαντικά