Καλωσόρισμα του 2017 με την παραδοσιακή Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης

1 Ιανουαρίου, 2017 3:15 ΠΜ
More videos

Η καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, για μία ακόμη χρονιά, θα υποδεχθεί μουσικά τη νέα χρονιά.

Ο νεότερος αρχιμουσικός στην πολύχρονη ιστορία του θεσμού, ο μόλις 35χρονος αλλά διεθνώς καταξιωμένος Gustavo Dudamel από τη Βενεζουέλα, θα διευθύνει την ξακουστή Φιλαρμονική της Βιέννης στη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η ανέγερση του οποίου πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Έλληνα επιχειρηματία Νικολάου Δούμπα.

Στο επίκεντρο του προγράμματος της συναυλίας, ο Gustavo Dudamel, όπως και οι προκάτοχοί του τις προηγούμενες δεκαετίες, θα θέσει τα έργα της μουσικής δυναστείας των Αυστριακών κορυφαίων μουσουργών Johann, Josef και Eduard Strauss.

 Gustavo Dudamel

Για ελαφρά νοτιοαμερικανική χροιά που θα υπάρξει στη Συναυλία και για πιθανή επικράτηση του ρυθμικού στοιχείου στην διεύθυνση των έργων από τον Dudamel, έκανε λόγο κατά την παρουσίαση του προγράμματός της στη Βιέννη, ο Andreas Großbauer, ο νέος διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, η οποία εφέτος γιορτάζει τα 175 χρόνια από την ίδρυση της.

Η αίθουσα στο βιεννέζικο Μέγαρο, που την ημέρα της Συναυλίας διακοσμείται με 30.000 λουλούδια – δώρο από το Σαν Ρέμο, προσφέρει θέση σε 1.744 καθήμενους και 300 όρθιους επισκέπτες, όμως τα περισσότερα εισιτήρια για την εκδήλωση – οι τιμές των οποίων φθάνουν μέχρι τα 940 ευρώ – διατίθενται σε χορηγούς, επίσημους κρατικούς προσκεκλημένους, τιμώμενους και ευεργέτες της ορχήστρας.

  (C) BENEPIKT

Για τα μόλις 700 εισιτήρια, που απομένουν προς πώληση στο υπόλοιπο κοινό, υποβάλλονται κάθε χρόνο πάνω από 60.000 αιτήσεις μέσα από την ιστοσελίδα της Φιλαρμονικής της Βιέννης μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τις 2 ως και τις 23 Ιανουαρίου της προηγούμενης χρονιάς. Οι «τυχεροί» για αυτά κληρώνονται, ώστε, όπως τονίζεται, να δίνεται ίση ευκαιρία σε όλους τους ανά τον κόσμο φίλους της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Βιέννης.

(C) BENEPIKT

 Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο θα υποδεχθούν μουσικά τη νέα χρονιά με την δημοφιλή καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί από 93 τηλεοπτικά και 300 ραδιοφωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΤ1, στις 12:15 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Πρωτοχρονιάς.

[naftemporiki]