Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ζώαΧρυσόψαρο βοηθάει τον άρρωστο φίλο του να κολυμπήσει και να φάει.

Χρυσόψαρο βοηθάει τον άρρωστο φίλο του να κολυμπήσει και να φάει.

Ένα εκπληκτικό βίντεο μας παρουσιάζει ένα κατοικίδιο χρυσόψαρο να βοηθά τον άρρωστο φίλο του να επιβιώσει. Ο ιδιοκτήτης τους παρατήρησε πως το σκούρο χρυσόψαρό του είχε κινητικά προβλήματα και αναρωτιόταν πώς κατάφερε να επιβιώσει μέχρι τώρα. Αποφάσισε να λύσει το μυστήριο αυτό, βιντεοσκοπώντας τη ζωή στο ενυδρείο. Το υλικό τον άφησε άφωνο… Το χρυσόψαρο βοηθούσε τον άρρωστο φίλο του να φτάσει την τροφή που επέπλεε στην επιφάνεια του νερού!

Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς προκάλεσε την καλοκάγαθη συμπεριφορά του. Ένα είναι σίγουρο, όμως. Μελετώντας τα συμπεράσματα νέων επιστημονικών ερευνών, μπορεί να καταλάβει κανείς πως τα πλάσματα αυτά είναι πολύ πιο περίπλοκα απ’ ό,τι πιστεύαμε ως τώρα.

Ο Τζόναθαν Μπαλκόμπε, υπεύθυνος για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων προς τα ζώα, αναφέρει: “Ως βιολόγος που ειδικεύεται στη συμπεριφορά και τα συναισθήματα των ζώων, έχω περάσει τα τελευταία 4 χρόνια εξερευνώντας την εσωτερική ζωή των ψαριών. Αυτό που ανακάλυψα, είναι ότι υποτιμούμε πολύ τα απίστευτα ποικίλα αυτά θαλάσσια σπονδυλωτά. Η συλλογή των στοιχείων μας οδηγεί σε ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα: τα ψάρια σκέφτονται και αισθάνονται”.

Ένα εκπληκτικό βίντεο μας δείχνει ένα κατοικίδιο χρυσόψαρο να βοηθά τον άρρωστο φίλο του να επιζήσει.

e3718e1f500e31fe1976b1ff4fe422a8

Βλέποντας τα αποτελέσματα νέων ερευνών, παρατηρούμε πως τα ψάρια είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι πιστεύαμε ως τώρα.

8e357905a40d46c1e7d57e7186223fea

“Τα δεδομένα που έχουμε συλλέξει, μας οδηγούν σε ένα αναπόφευκτο συμπέρασμα: τα ψάρια σκέφτονται και αισθάνονται”.

[NY Times], [The Dodo], [The Humane Society]Τα πιο σημαντικά