Καλλονή Ιρανή πέταξε την μαντήλα της και πήγε στο Μουντιάλ

26 Ιουνίου, 20184:15 ΜΜ

Μια φαινομενικά συνηθισμένη φωτογραφία ενός οπαδού του Μουντιάλ έγινε viral, και με μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα δείχνει ακριβώς το γιατί.

Ένας χρήστης του Reddit ανέβασε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Μουντιάλ αυτή την εβδομάδα από τον φωτογράφο του Associated Press, Frank Augstein. Η λεζάντα που τη συνοδεύει είναι αρκετά απλή, αναγνωρίζοντας τους ανθρώπους στην εικόνα ως οπαδούς που περιμένουν έναν αγώνα μεταξύ Ισπανίας και Ιράν στη Ρωσία.

Αλλά ο χρήστης του Reddit, παρατηρώντας πιο προσεκτικά την φωτογραφία, είδε μια βασική λεπτομέρεια για τη γυναίκα της εικόνας. Στην ταυτότητα, η γυναίκα φοράει μια χιτζάμπ αλλά στην συγκεκριμένη που τράβηξε ο φωτογράφος του Associated Press, δεν φαίνεται πουθενά η μαντίλα.

Η καλονή έδεσε σε σέξι κόμπο το μπλουζάκι της, φόρεσε μια απίθανη κοντή φούστα και άφησε άφωνο το γήπεδο με την ομορφιά της.

Το φετινό Μουντιάλ είναι σημαντικό και για τις γυναίκες από το Ιράν. Μέχρι πρότινος απαγορεύονταν στις Ιρανές να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις ανδρών από τότε που επιβλήθηκε de facto απαγόρευση μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημη νομική απαγόρευση, αλλά έχουν συλληφθεί στο παρελθόν γυναίκες που παρακολούθησαν ανδρικά ματς στο Ιράν. Την Τετάρτη όμως, οι γυναίκες μπόρεσαν να μπουν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο στο στάδιο Azadi στην Τεχεράνη για να παρακολουθήσουν την ζωντανή μετάδοση του αγώνα Ισπανίας – Ιράν. Μπορεί να μην ήταν ένας ζωντανός αγώνας που πραγματοποιούνταν στη χώρα τους, αλλά ήταν μια αρχή.

Άλλοι πάλι οπαδοί του ποδοσφαίρου, όπως η γυναίκα στην viral φωτογραφία, ταξίδεψαν μέχρι τη Ρωσία για το Μουντιάλ. Παρακολουθώντας τον αγώνα στο στάδιο Kazan, οι Ιρανές γυναίκες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομάδα της χώρας τους και να ζήσουν από κοντά τη δράση. Ορισμένες μάλιστα, γυναίκες είχαν μαζί τους πλακάτ, υποστηρίζοντας την αλλαγή πολιτικής του Ιράν. «Υποστηρίξτε τις Ιρανές για να μπορούν να παρακολουθούν αγώνες» έγραφε ένα από αυτά.

Το όνομα της γυναίκας στην viral φωτογραφία δεν έχει γίνει γνωστό και δεν είναι ξεκάθαρο γιατί δεν φόρεσε τη χιτζάμπ που έχει και στην ταυτότητά της. Ένας σχολιαστής του Reddit σκέφτηκε πως ο λόγος μπορεί να είναι ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Ιράν, όπου εκεί μπορεί να της ζητήθηκε να φοράει τη μαντίλα. Ο σχολιαστής πρόσθεσε πως μερικές γυναίκες δεν φορούν χιτζάμπ όταν ταξιδεύουν εκτός Ιράν. Αυτό μπορεί να οφείλεται, όπως εξηγεί, στο γεγονός πως οι μαντίλες στο Ιράν απαιτούνται λόγω των κανόνων και όχι απαραίτητα λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις που περιβάλλουν την γυναίκα στη συγκεκριμένη φωτογραφία, φαίνεται πως διασκέδασε πολύ χειροκροτώντας την ομάδα της πατρίδας της.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News