Καλλιτέχνης στην Βραζιλία δημιουργεί τα μεγαλύτερα γκράφιτι στον κόσμο για τους Ολυμπιακούς στο Ρίο.

18 Αυγούστου, 20161:10 ΠΜ

Η Τέχνη της ζωγραφικής στους  δρόμους δεν είναι ολυμπιακό άθλημα, αλλά αν ήταν,  τότε ο Eduardo Kobra θα κέρδιζε σίγουρα το χρυσό μετάλλιο για την τοιχογραφία του, που είναι 2787 τετραγωνικά μέτρα και που  ζωγράφισε για τους φετινούς  Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τοιχογραφία, με τίτλο Las Etnias (οι εθνότητες) είναι 15 μέτρα ψηλή και βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού του Ρίο. Διαθέτει πέντε πρόσωπα από πέντε διαφορετικές ηπείρους που αντιπροσωπεύουν τόσο τους πέντε Ολυμπιακούς δακτυλίους, καθώς και την πολιτιστική ποικιλομορφία των αγώνων.

Ο Eduardo Kobra, 40 χρονών από το Σάο Πάολο, εργάστηκε για δύο μήνες και κατά την διάρκεια αυτού του χρόνου χρησιμοποίησε 100 γαλόνια  λευκού χρώματος, 400 γαλόνια του χρώματος βαφής και 3.500 δοχεία σπρέι βαφής.

Εάν επιβεβαιωθεί από το Βιβλίο Γκίνες, η τοιχογραφία του Kobra θα είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία του κόσμου που έγινε με ένα μόνο άνθρωπο.

‘Αυτοί είναι οι αυτόχθονες λαοί του κόσμου’, λέει ο Kobra στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρίο, 2016. ‘Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι είμαστε όλοι ένα. Ζούμε μέσα  σε μια πολύ συγκεχυμένη εποχή με πολλές συγκρούσεις. Ήθελα να δείξω ότι όλοι είναι ενωμένοι, είμαστε όλοι μαζί.’

Πληροφορίες: Eduardo Kobra και Rio 2016 Olympics

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News