Καλλιτέχνης στην Γερμανία μετατρέπει σβάστικες σε μικρά έργα τέχνης

11 Ιανουαρίου, 2018 2:47 ΜΜ
More videos

Όπως και οι διαδηλωτές της δεκαετίας του ’60 που βάζουν λουλούδια στα όπλα, κάποιοι γνωρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσουμε το μίσος είναι με την αγάπη, την ομορφιά και τη δημιουργικότητα.

Ο Ίμπο Όμαρι είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Μέσω της ΜΚΟ Die Kulturellen Erben (της Πολιτιστικής Κληρονομιάς), ξεκίνησε το Paintback, μια εκστρατεία για να μετατρέψει τα σύμβολα του μίσους και τα συνθήματα στους δρόμους σε κάτι διασκεδαστικό και καλλιτεχνικό.

Βασισμένη στο Βερολίνο της Γερμανίας, η ιδέα του Paintback έχει καλύψει μέχρι στιγμής αρκετές σβάστικες στους δρόμους της πόλης, με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία να αρχίζουν να δείχνουν σημάδια αυξημένης δραστηριότητας.

Χρησιμοποιώντας απλά σχέδια και πρότυπα, οι καλλιτέχνες γκραφίτι που εμπλέκονται στο Paintback ελπίζουν να εμπνεύσουν τους άλλους να ανταποκριθούν στα άσχημα μηνύματα μίσους στις πόλεις τους και να κάνουν κάτι όμορφο μέσα από αυτά.

Μέσω ενός σύντομου βίντεο που μοιράστηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, το οποίο έγινε viral στη Γερμανία, η εκστρατεία έχει εξαπλωθεί γρήγορα σε άλλες πόλεις της χώρας και πέρα ​​από αυτές, οι οποίες δημοσιεύουν τις δικές τους αλλαγές της σβάστικας κάτω από το hashtag #Paintback.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε μερικά από τα παραδείγματα του Paintback και για να πάρετε έμπνευση.

legacystorebln

flaneursmag

legacystorebln

wboell

Legacy BLN – Graffiti Culture & Art Tools

nicole_bln

joshua_jesse

legacystorebln

mayrafelicio_

p3nyheter

nicole_bln

economagician

Legacy BLN – Graffiti Culture & Art Tools