Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
διάφοραΚαλλιτέχνης καλύπτει με τον πιο όμορφο τρόπο οδυνηρές ουλές

Καλλιτέχνης καλύπτει με τον πιο όμορφο τρόπο οδυνηρές ουλές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επαναφέρουμε την θετική στάση στην ζωή μας.

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να δωρίσουν χρήματα, κάποιοι άλλοι βοηθούν εθελοντικά σε συσσίτια, ενώ κάποιοι άλλοι ασχολούνται με την διάσωση εγκαταλελειμμένων ζώων.

Ευτυχώς, η φιλανθρωπία δεν γνωρίζει από όρια. Ο καθένας που έχει θέληση μπορεί να βοηθήσει, απλά καμιά φορά πρέπει η προσέγγισή μας να είναι λίγο πιο δημιουργική.

Αυτό ακριβώς έκανε η ταλαντούχα καλλιτέχνης τατουάζ, Flavia Carvalho, όταν συνειδητοποίησε, ότι οι ικανότητές της θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν για έναν πολύ ειδικό σκοπό: να καλύψουν μερικές ουλές.

Η καλλιτέχνης από την Βραζιλία ξεκίνησε ένα πολύχρονο πρότζεκτ με τον τίτλο “A Pele Da Flor”, που σημαίνει βαθύτερα από το δέρμα.

Το συγκινητικό έργο στοχεύει στην όμορφων έργων σώματος, χωρίς κανένα κόστος και απευθύνεται σε γυναίκες, που θέλουν να μάθουν να αγαπούν τα σημάδια και τις ουλές τους.

Κάποιες από τις γυναίκες είχαν ουλές από μαστεκτομές ή καισαρικές τομές, αλλά η πλειοψηφία των γυναικών που πήραν μέρος στο πρότζεκτ ήταν θύματα βίας ή ενδοοικογενειακής βίας.

Η ίδια η καλλιτέχνης εξιστορεί το πρότζεκτ με μια σειρά φωτογραφιών, που δείχνουν το πριν και μετά. Οι ιστορίες πίσω από τις φωτογραφίες δείχνουν την δύναμη των γυναικών, που μέσα από το σημάδια τους προσπαθούν να θεραπευτούν.

1

Η Flavia Carvalho αρχικά ξεκίνησε το πρότζεκτ της για να κάνει την διαφορά στην διαδικασία επούλωσης των θυμάτων βίας. Είχε δηλώσει στην Huffington Post:

“Όλα ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια, όταν δούλευα με μια πελάτισσα, που ήθελε να καλύψει μια μεγάλη ουλή στην κοιλιά της. Μου είπε, ότι βρισκόταν σε ένα κλαμπ και όταν απέρριψε ένα άντρα που την φλέρταρε, εκείνος την μαχαίρωσε με έναν σουγιά. Όταν είδε το τατουάζ ολοκληρωμένο, συγκινήθηκε πολύ και αυτό με άγγιξε και εμένα.”

Κάθε ένα από τα τατουάζ που έχει δημιουργήσει η Carvalho έχει μια παρόμοια ιστορία, δηλαδή να μετατρέψει μια οδυνηρή ανάμνηση σε ένα έμβλημα ομορφιάς και ελπίδας. Η ίδια εξιστορεί αυτές τις ιστορίες στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

nn

Αυτό το χαρούμενο τατουάζ με τα λουλούδια και τα πουλιά καλύπτουν τα σημάδια, που έμειναν στο θύμα μετά από μια απόπειρα δολοφονίας.

Η Carvalho αναφέρει, ότι αυτή η γυναίκα μαχαιρώθηκε στο στομάχι και οι ουλές της έμειναν μετά την επίθεση και την ιατρική περίθαλψη.

Η Carvalho χρησιμοποιεί τα σχέδιά της για να δώσει μια καινούργια σημασία στις ουλές, ως έναυσμα για ένα ελπιδοφόρο και όμορφο μέλλον.

2

Αυτή η γυναίκα έχει μια ουλή στην πλάτη της από την σφαίρα που δέχτηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Η Carvalho μετέτρεψε το οδυνηρό αυτό σημάδι σε όμορφα άνθη κερασιάς.

Τα άνθη κερασιάς συμβολίζουν την καινούργια ζωή και την θηλυκότητα και λειτουργούν ως υπενθύμιση, ότι πρέπει να ζούμε κάθε μέρα στο έπακρο.

3

Αυτό το σχέδιο φτιάχτηκε όχι για ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά για το θύμα μιας απίστευτης τραγωδίας.

Το 2013 ξέσπασε μια πυρκαγιά σε ένα κλαμπ, σκοτώνοντας 250 ανθρώπους. Αυτή η γυναίκα ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν, ενώ στην ίδια πυρκαγιά έχασε τον φίλο της.

Τώρα, χρόνια μετά την τραγωδία το έγκαυμά της έχει μετατραπεί σε μια γυναίκα- πολεμιστή, συμβολίζοντας την αγωνιστικότητά της.

4

Αυτή  η γυναίκα δέχτηκε μια σφαίρα στο γόνατο από τον πρώην σύντροφό της.

Το σημάδι, αν και μικρό, αποτελεί μια πολύ οδυνηρή ανάμνηση.

Η Carvalho το μετέτρεψε σε μια όμορφη και πολύχρωμη κουκουβάγια, που πετάει ψηλά στον ουρανό.

5

Αυτό το σημάδι κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και μερικούς ωραίους συμβολισμούς.

Η γυναίκα που είχε αυτή την ουλή είχε μια δύσκολη ζωή, αφού ήταν ναρκομανής και ζούσε στον δρόμο για περίπου δυο χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα αντιμετώπισε όλα τα είδη βίας, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω σημαδιών, που οφείλονται σε κυνηγετικό όπλο.

Η Carvalho δημιούργησε ένα μεγαλειώδη φοίνικα, που συμβολίζει την αναγέννηση και την άνοδο από τις ίδιες σου τις στάχτες.

6

Αυτή η γυναίκα μαχαιρώθηκε από τον μεθυσμένο φίλο της κατά την διάρκεια ενός καυγά.

Ενώ εκείνη ήταν στο νοσοκομείο, αυτός πέθανε από δηλητηρίαση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Μόλις ανάρρωσε, διάλεξε το σχέδιο μιας όμορφης και γεμάτης ζωή νεαρής γυναίκας, για να καλύψει το τατουάζ της.

7

Αυτή η γυναίκα μαχαιρώθηκε από έναν άντρα, όταν αρνήθηκε να τον φιλήσει σε ένα κλαμπ.

Την μαχαίρωσε στην κοιλιά με ένα σουγιά, αφήνοντά της μια βαθιά πληγή.

Όταν ανάρρωσε, η γυναίκα απευθύνθηκε στην Carvalho για να καλύψει και να αλλάξει το νόημα της ουλής της.

Τα πιο σημαντικά