Καλλιτέχνης φτιάχνει τα πιο αξιολάτρευτα μικροσκοπικά κεραμικά αντικείμενα!

1 Ιουλίου, 20158:02 ΜΜ

«Το μέγεθος μετράει» γράφει ο καλλιτέχνης Jon Almeda από την Τακόμα της Ουάσινγκτον των Η.Π.Α στην ιστοσελίδα κεραμικής του. Ο καλλιτέχνης ξεκίνησε την καριέρα του με μεγάλα χειροποίητα είδη κεραμικής αλλά πλέον ασχολείται με πολύ μικρότερα που φτάνουν τα 2.54 εκατοστά.

Ο ίδιος περιγράφει πως ασχολήθηκε με τη νέα του ειδικότητα: « Καθώς τριγυρνούσα σε ένα βιβλιοπωλείο είδα ένα βιβλίο με τίτλο ‘Creating Ceramic Miniatures’ που πραγματικά άλλαξε την οπτική και τον τρόπο προσέγγισης μου. Πρέπει να συγκεντρώνομαι στο σχήμα και τη μορφή τους. Είναι μια πραγματικά πολύ σχολαστική μορφή δημιουργίας.»

Οι δημιουργίες του είναι ίδιες με τις μεγαλύτερες αλλά το μέγεθός τους είναι αρκετά μικρότερο ώστε να τοποθετηθούν πάνω σε ένα κέρμα ή ένα σπιρτόκουτο. Δείτε μερικά από τα κεραμικά στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-2 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-2 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-3-2 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-5 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-6 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-7 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-8 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-9 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-10 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-11 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-12 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-20 miniature-pottery-hand-thrown-jon-alameda-21

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News