Καλλιτέχνης δημιούργησε πλωτή διάβαση πεζών 3 χιλιομέτρων στην Ιταλία.

21 Ιουνίου, 20162:02 ΠΜ

«Η τέχνη είναι μία κραυγή ελευθερίας», είχε δηλώσει κάποτε ο Christo, ένας Βούλγαρος καλλιτέχνης, γνωστός για τις μνημειώδεις εγκαταστάσεις που φιλοτέχνησε με την σύζυγό του Jeanne-Claude.

Το ζευγάρι είχε μαγέψει στο παρελθόν τον καλλιτεχνικό κόσμο με τα πρότζεκτ τεραστίων διαστάσεων που υλοποιούσε σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως το «τύλιγμα» μίας ακτής στην Αυστραλία με 95.600 τ.μ. συνθετικού υφάσματος και τη δημιουργία ενός πελώριου κύκλου από ροζ πολυπροπυλένιο που επέπλεε στη θάλασσα και περιλάμβανε 11 νησιά στο Μαϊάμι.

Αυτή τη φορά το νέο του πρότζεκτ, το πρώτο μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο 80χρονος πλέον Christo, δημιούργησε μια προβλήτα και ένα πλωτό μονοπάτι στην λίμνη Ιζέο της Ιταλίας, φτιαγμένη από χρυσό ύφασμα.

Τα 100.000 τ.μ. του υφάσματος καλύπτουν μία δομή που επιπλέει και οδηγεί τους επισκέπτες από το νησί από το Σουλτζάνο στο Μόντε Ίζολα και στο νησί του Σαν Πάολο.

Μάλιστα, όσοι διασχίζουν την προβλήτα αισθάνονται τα κύματα της λίμνης κάτω από τα πόδια τους, σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

«Όπως και τα υπόλοιπα μας έργα, πρότζεκτ, είναι ελεύθερα για χρήση από το κοινό και μπορούν να έχουν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρό», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

«Δεν υπάρχουν εισιτήρια, ούτε εγκαίνια, ούτε συγκεκριμένη είσοδος ή έξοδος, δεν χρειάζεσαι κράτηση και φυσικά δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες.

Τα πλωτά μονοπάτια είναι μια προέκταση του κανονικού δρόμου και έτσι ανήκουν σε όλους μας», κατέληξε ο Christo.

Η είσοδος είναι δωρεάν δεν υπάρχουν κρατήσεις ούτε ιδιοκτήτες όπως δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Δείτε το βίντεο

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα thefloatingpiers.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News