Καλλιτέχνης δημιουργεί ξανά διάσημα εξώφυλλα βιβλίων με μπαλόνια

26 Ιουνίου, 2017 7:02 ΜΜ
More videos

“Τα τελευταία 13 χρόνια στρίβω μπαλόνια. Δεν ήταν ποτέ κάτι που νόμιζα ότι θα ήμουν καλός, αλλά μέσα από πολλή δουλειά, φαντασία και αφοσίωση, έχει γίνει η υπερδύναμή μου και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Από μπαλόνια σκυλιά μέχρι μπαλόνια φορέματα, ό,τι και να σκεφτείτε το έχω κάνει”, αναφέρει ο Φιλέας Φλας.

“Από τότε που διάβασα τα πρώτα μου βιβλία κόμικ, έχω αγαπήσει το λαμπερό και τολμηρό ύφος της τέχνης. Πολύχρωμα γραφικά που σε ενθουσιάζουν και σε φέρνουν σε κόσμους όπου τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Είναι μια μορφή τέχνης που προσφέρεται τέλεια για το δικό μου μέσο, τα μπαλόνια.”

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ξαναδημιουργούσα κλασικά εξώφυλλα κόμικ κάθε φορά που είχα χρόνο. Αυτά τα γλυπτά με μπαλόνια χρειάζονται πολλές μέρες για να γίνουν.”

“Αφού τελειώσω το κύριο γλυπτό, χρησιμοποιώ το photoshop για να προσθέσω τα γράμματα (τα οποία είναι μη φουσκωμένα μπαλόνια με σύρμα μέσα). Προσπάθησα να περιορίσω στο ελάχιστο την ψηφιακή επέμβαση, οπότε αυτό που βλέπετε, είναι κυρίως μόνο το λατέξ και ο αέρας. Τα μπαλόνια που χρησιμοποιώ είναι όλα βιοδιασπώμενα και έτσι αυτά τα γλυπτά είναι επίσης εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.”

“Το σπουδαίο πράγμα με αυτά, είναι ότι αν και τα μπαλόνια είναι πλέον όλα σκασμένα, οι εικόνες και η μνήμη τους διαρκούν για πάντα. Το σχέδιό μου είναι να τα εκτυπώσω και να οργανώσω μια έκθεση τέχνης όπως έκανα με τα προηγούμενα σχέδια.”

Δείτε τη συλλογή του Φιλέα, που ονομάζεται «Ήρωες από μπαλόνια».

Μπάτμαν: Δε Κίλινγκ Τζόουκ

flashballoons

Σούπερμαν και Μοχάμεντ Άλι

flashballoons

Σπάιντερμαν

flashballoons

Γουόντερ Γούμαν

flashballoons

Φαντάστικ 4

flashballoons

[flashballoons]

Ακολουθήστε μας στο facebook: