Καλλιτέχνης δημιουργεί γλυπτά από εκατοντάδες χιλιάδες καρφιά.

21 Ιουλίου, 2016 2:16 ΠΜ
More videos

Ο Μάρκους Λέβιν είναι ένας γλύπτης του ανθρώπινου σώματος και χρησιμοποιεί καρφιά για τις δημιουργίες του. Αυτά τα έργα τέχνης παίρνουν εβδομάδες ή μερικές φορές και μήνες για να ολοκληρωθούν και για αυτό απαιτούνται χιλιάδες καρφιά.

Μεταφέρει τις ιδέες του πάνω σε μεγάλα λευκά ξύλινα πάνελ καρφώνοντας καρφιά σε διαφορετικά ύψη και αποστάσεις ώστε να δημιουργήσει τον τόνο και την υφή που επιθυμεί. «Η πλειοψηφία των γλυπτών από καρφιά, είναι αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής. Το εικαστικό μου ενδιαφέρον είναι στις γραμμές που δημιουργούμε. Ήταν φυσικό να αναζητήσω χορευτές των οποίων η ικανότητα να πετύχουν όμορφες πόζες ήταν αυτό ακριβώς που προσπαθούσα να συλλάβω.» είπε ο καλλιτέχνης.

«Η αρχική μου ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσω καρφιά για να δημιουργήσω άλλα, πιο αφηρημένα γλυπτά αλλά μου έκανε εντύπωση η αλληλεπίδραση των άκαμπτων γωνιακών καρφιών με τις απαλές καμπύλες του ανθρώπινου σώματος. Ήταν πιο εντυπωσιακό. Μου πήρε μερικά χρόνια εργασίας πριν βρω τον χρόνο τελικά να αγκαλιάσω άλλες πιο σύγχρονες ιδέες και έκανα μια πολύ καθαρή κίνηση να συμπεριλάβω την αγάπη μου για τις μη αναπαραστατικές ιδέες. Η τελευταία μου δουλειά είναι σε πλήρη αντίθεση με τα εικονιστικά γλυπτά μου.»

«Το μεγάλο, μνημειώδες έργο μου αγκαλιάζει την αίσθηση της αφής και το αφηρημένο και προσπαθώ να χρησιμοποιήσω καρφιά με άλλα υλικά όπως το ξύλο βελανιδιάς, τον χάλυβα, το ανοξείδωτο ατσάλι και την πέτρα. Το φως παίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στη δουλειά μου και έχω συνεργαστεί με την ιδέα πως η ουσία των γλυπτών αλλάζει ανάλογα με το που φωτίζονται.»

« Επίσης έχω δημιουργήσει μερικά πορτρέτα από διάσημους ανθρώπους και ήμουν αρκετά τυχερός για να τους συναντήσω στην πραγματικότητα.» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δείτε παρακάτω τα εντυπωσιακά έργα του καλλιτέχνη Μάρκους Λέβιν.

Ντομινίκ Νόρθ

Λεπτομέρεια από κοντά ενός έργου σε βελανιδιά

Πορτρέτο του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ από την ταινία «Χωρίς Διέξοδο»

Λεπτομέρεια του προσώπου του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Ο ηθοποιός Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και ο καλλιτέχνης

«Αυτός είμαι εγώ με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Ήταν προσγειωμένος και αρκετά διασκεδαστικό να είσαι μαζί του. Έδειξε σεβασμό στον πατέρα μου και ήταν πραγματικά εντυπωσιασμένος με την γλυπτική.»

Ντομικίν Νορθ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Σαντάν

«Ο Σαντάν είναι ιρανός σύγχρονος χορευτής και μοντέλο. Αυτός με πλησίασε και με ρώτησε αν μπορεί να δουλέψει για μένα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Έχω ακόμη μερικές υπέροχες πόζες που θα ήθελα να μετατρέψω σε γλυπτά αλλά ο χρόνος είναι πάντα ο περιοριστικός παράγοντας. Κατάφερα να το κάνω για αυτόν.»

Ιβέτ

Αλ Πατσίνο

Κορμός δέντρου από πλάτανο

«Αυτός είναι ένας κορμός δέντρου από πλάτανο και μου ανατέθηκε από την Δημοτική Πινακοθήκη Μπράντφορντ ως μέρος της έκθεσής μου. Βρισκόταν για 6 μήνες στην αίθουσα Καρτράιτ.»

Σάρλοτ

«Η Σάρλοτ είναι ένα πολύ όμορφο μοντέλο και χορεύτρια που ξέρει διαισθητικά πώς να ποζάρει για μένα.»

Αισθητικό δρύινο γλυπτό

«Το γλυπτό αυτό είναι προς το παρόν σε έκθεση έξω από το πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ. Σκαλίστηκε σε περισσότερα από 4 μέτρα κορμού βελανιδιάς με καρφιά από ανοξείδωτο ατσάλι που βρίσκονται κατά μήκος του.»

Σάρλοτ

«Απλά αγάπησα το πέρασμα τον μαλλιών της Σάρλοτ από το πρόσωπό της. Μου αρέσει να δημιουργώ μαλλιά από τα καρφιά, είναι πολύπλοκο αλλά σε επιβραβεύει το αποτέλεσμα.»

Λαμαρίνες Cor-ten

Τα καρφιά σχεδιάστηκαν ειδικά για να δημιουργήσω αυτό το cor-ten γλυπτό. Το σίδερο χρησιμοποιείτε στην κατασκευή πλοίων και πιο πρόσφατα στην δημιουργία του Antony Gormley «Angel of the North».

Αλμανζόρ 9ος

Αυτό το άλογο έχει εκπαιδευτεί για ταινίες και την τηλεόραση ώστε να σηκωθεί κατά εντολή. Είναι ένα τόσο όμορφο άλογο που ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί του εκείνη την ηλιόλουστη μέρα στην πόλη Χολ.

Ο καλλιτέχνης

Πληροφορίες στο levine-art.co.uk