Καλλιτέχνης χρησιμοποίησε 20.000 πρόκες για να δημιουργήσει εκπληκτικά πορτρέτα

14 Σεπτεμβρίου, 2017 2:33 ΜΜ
More videos

Mισό ζωγραφική, μισό γλυπτό, μια μελέτη ισορροπίας, χάους και αρμονίας. Αυτό είναι το “Descent”, η εκπληκτική δημιουργία του καλλιτέχνη Μπρους Μάκλεϊ. Πρόκειται για ένα βιομηχανικό μωσαϊκό με πάνω από 20.000 πρόκες που πλαισιώνουν και γεμίζουν σχολαστικά τον βαμμένο καμβά σε ποικίλα ύψη και βάθη.

“Αυτό το μέσο μπορεί να είναι κουραστικό και δύσκολο”, λέει ο Μάκλεϊ, “αλλά προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία για αλλαγές και επαναπροσδιορισμούς”. Λέει ότι πέρασε εκατοντάδες ώρες δουλεύοντας με επιμέλεια πάνω σε αυτό το κομμάτι, ρυθμίζοντας και αναπροσαρμόζοντας τις πρόκες για να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η υπομονή και η συγκέντρωση είναι απαραίτητα για μια τέτοιου είδους τρισδιάστατη τέχνη!

Ζυγίζοντας πάνω από 158 κιλά και με ύψος 2 μέτρα, το μωσαϊκό είναι μια πρόκληση για τη μεταφορά του. Ο Μάκλεϊ αναγκάστηκε να κατασκευάσει ένα ειδικό καρότσι για να το μετακινήσει. Πρόκειται για το δεύτερο κομμάτι που έχει δημιουργήσει, το πρώτο εισήχθη πέρυσι σε μια έκθεση μέσων μαζικής τέχνης, όπου διαπίστωσε ότι άρεσε πολύ στους νέους.

“Το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν μερικά από τα ζευγάρια όπου ο άντρας απλώς προχωρούσε με την γυναίκα, πιθανότατα προτιμώντας να έπαιζε γκολφ εκείνη την στιγμή. Περπατούσαν γύρω του, έβλεπαν από τι δημιουργήθηκε… και ξαφνικά, μετά … μπορούσαν να ταυτιστούν με την τέχνη. Αυτό επηρέασε πραγματικά μερικούς ανθρώπους στις συναλλαγές. Πολύ ωραίο. ”

Το “Descent” θα εκτεθεί στο The.B.O.B. (Big Old Building) στο κέντρο του Γκραντ Ράπιντς αυτό το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του ArtPrize 9. Το άγγιγμα του κομματιού επιτρέπεται στους τυφλούς, ως μέσο να φανταστούν την δημιουργία, χρησιμοποιώντας την αίσθηση της αφής.

 

[Bruce Mackley] [ArtPrize]

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: