Καλλιτέχνιδα μετατρέπει ραγάδες και σημάδια σε καταπληκτικά έργα τέχνης

25 Ιουλίου, 2017 2:31 ΜΜ
More videos

Οι ραγάδες, οι ουλές και η εμμηνόρροια, είναι κάτι που όλες οι γυναίκες έχουν συνηθίσει να κρύβουν. Μια καλλιτέχνιδα με έδρα τη Βαρκελώνη, μετατρέπει αυτές τις υποτιθέμενες ατέλειες σε όμορφους και νέους τρόπους για να εκτιμηθεί το γυναικείο σώμα.

Η 21 ετών Θίντα Τορτ Καρτρό, που έχει το ψευδώνυμο Θιντέτα, δίνει σε όλα μια λάμψη και χρώματα του ουράνιου τόξου. Οι πολύχρωμες απεικονίσεις των ραγάδων, του αίματος της περιόδου και της γυναικείας ανατομίας, στοχεύουν στην προώθηση της αυτο-αγάπης στις καρδιές των κοριτσιών, που αισθάνονται ντροπή για το σώμα τους. Η δημιουργική αφύπνιση της καλλιτέχνιδας είναι εμπνευσμένη από το δικό της δύσκολο μονοπάτι της αγάπης του εαυτού της, το οποίο καθιστά το μήνυμα της δουλειάς της ακόμα πιο ισχυρό.

«Οι ραγάδες είναι μέρος του σώματός μας, των στιγμών μας, της ζωής μας, των ιστοριών μας και του εαυτού μας. Το να αποδεχτείτε όλα αυτά, είναι σαν να αποδέχεστε τις ρίζες σας, την ιστορία σας και τελικά τον εαυτό σας», γράφει η ίδια στο Instagram.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει, έχει θετικό αντίκρισμα σε άλλες γυναίκες και αυτό φαίνεται μέσα από τις αντιδράσεις και τα μηνύματα που στέλνουν στην καλλιτέχνιδα. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται την τέχνη από την πλευρά της.

Δείτε παρακάτω το πρωτότυπο και δημιουργικό έργο της Θίντα.

Η Ισπανίδα καλλιτέχνιδα Θίντα Τορτ Καρτρό, χρησιμοποιεί χρώματα ουράνιου τόξου για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν οι γυναίκες τις σωματικές τους «ατέλειες».

Instagram

Αλλάζει τις ραγάδες, την έμμηνο ρύση και τα άλλα στοιχεία για τα οποία οι γυναίκες συνηθίζουν να ντρέπονται.

Instagram

Εμπνευσμένη από τις δικές της δυσκολίες να αγαπήσει τον εαυτό της, προωθεί την αποδοχή του σώματος με τα ελαττώματα και τα προτερήματά του.

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

«Το να αποδεχτείτε όλα αυτά, είναι σαν να αποδέχεστε τις ρίζες σας, την ιστορία σας και τελικά να αποδέχεστε τον εαυτό σας.»

Instagram

[Instagram]

Ακολουθήστε μας στο facebook: