Καλλιτέχνες γεμίζουν την Αθήνα με τεράστια πέη για να περάσουν ένα μήνυμα

25 Νοεμβρίου, 20185:08 ΜΜ
More videos

Πρώτη φορά που είδα τα πέη των Dickasso ήταν στο newsfeed του facebook μου, σε μια ανάρτηση που έκανε η κολλητή μου. Έγραφε: «Ανακάλυψα αυτόν τον φοβερό graffiti artist. Λέγεται Dickasso. Ζωγραφίζει μόνο πέη στην Αθήνα.» και κάτω είχε τη φωτογραφία μιας μπανάνας τύπου Γουόρχολ εν είδει σκίτσου μέσα από την οποία βγαίνει ένα πέος. Γέλασα αντανακλαστικά, και με το όνομα αλλά και με το σχέδιο, και άρχισα να ψάχνω μανιακά για περισσότερες πληροφορίες.

Και βρήκα. Αρκετούς φίλους να μου λένε τα διάφορα σημεία στα οποία έχουν δει τεράστια πέη ζωγραφισμένα πάνω σε τοίχους σε όλη την Αθήνα και έναν λογαριασμό στο instagram (dickasso_) μέσα στον οποίο αναρτούνται όλα τα σημεία που έχουν επέμβει οι Dickasso. Και λέω “οι” διότι πρόκειται, όπως έμαθα αργότερα σε επικοινωνία που κατάφερα να έχω μαζί τους, για δυο άτομα. « Είμαστε φίλοι από το Γυμνάσιο και το πρότζεκτ Dickasso το έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία. Πιστεύω όλοι μας έχουμε σχεδιάσει ένα πέος στην έδρα της δασκάλας, στο τετράδιο ή στο θρανίο κάποιου φίλου μας επειδή το θεωρούσαμε αστείο. Πέρασε ο καιρός και εμείς συνεχίσαμε να κάνουμε το ίδιο αλλά όχι πια σε τετράδια».

Λένε πως θα ήθελαν να εκθέσουν τα έργα της σειράς Dickasso σε κάποια γκαλερί. Είναι κάτι που έχουν βάλει ως μελλοντικό στόχο. «Αρκεί να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία και το κατάλληλο κοινό. Γενικά όμως η κατάσταση στην Αθήνα είναι για τον π**** κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε το πρότζεκτ».

Και το μέγεθος φαίνεται ότι μετράει στην περίπτωση τους. «Όσο πιο μεγάλο τόσο πιο ενοχλητικό. Επίσης, όταν είναι μεγάλο αποκλείεται να περάσεις από μπροστά και να μη το προσέξεις. Τα σχήματα, το στυλ και το μέγεθος προσαρμόζονται ανάλογα με το μέρος.», λένε οι καλλιτέχνες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News