Καλλιτέχνες δείχνουν πως θα μοιάζει το Λονδίνο σε λίγα χρόνια λόγω κλιματικής αλλαγής!

19 Ιουνίου, 2015 2:44 ΠΜ
More videos

Το Λονδίνο θα γίνει Βενετία. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα είναι περιτριγυρισμένα από φτωχογειτονιές. Δείτε σοκαριστικές εικόνες από το μέλλον…

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε Βενετία. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι περιτριγυρισμένα από φτωχογειτονιές που φιλοξενούν πρόσφυγες λόγω κλιματικών αλλαγών. Θα μπορούσε άραγε αυτό να είναι το μέλλον;

Οι Βρετανοί καλλιτέχνες Robert Graves και Didier Madoc-Jones έχουν δημιουργήσει ένα project το οποίο ονόμασαν Postcards from the Future, όπου δείχνουν το Λονδίνο μετά από την κλιματική αλλαγή που προβλέπουν οι επιστήμονες.

«Ακούμε πολλά για τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά είναι μόνο λόγια. Εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε έργα» είπε ο Madoc-Jones.

Σε μια από τις καρτποστάλ, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας έχει μετατρέψει το Λονδίνο σε Βενετία και μοιάζει με πόλη που χρειάζεται σκάφος για να μετακινηθείς.

Σε μια άλλη, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι περιτριγυρισμένα από παραγκουπόλεις που στεγάζουν τους πρόσφυγες λόγω του κλίματος, από άλλες χώρες.

Η σειρά εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο του Λονδίνου πριν από τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. «Ελπίζουμε να έχουν αντίκτυπο» λένε οι εμπνευστές της.

 

 

 

London-Futures-The-Mall

Πληροφορίες στο postcardsfromthefuture.co.uk

via