Καλλιεργούσαν χασίς στην Καβάλα για να κάνουν εξαγωγή στη Γερμανία

17 Οκτωβρίου, 2017 8:50 ΜΜ
More videos

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν σε αγροτική περιοχή, ένα αγρόκτημα και μία οικία, πλήρως εξοπλισμένα για την καλλιέργεια, την αποξήρανση, την επεξεργασία και τη συσκευασία κάνναβης. Από το εσωτερικό του σπιτιού και το αγρόκτημα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 81 δενδρύλλια κάνναβης και 1 περίπου κιλό κατεργασμένης κάνναβης.

Από την προανάκριση της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας προέκυψε ότι οι δύο δράστες σκόπευαν να εξάγουν την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης, καθώς και την υπόλοιπη που θα αποκόμιζαν από τα καλλιεργούμενα δενδρύλλια, στη Γερμανία. Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Οι αστυνομικοί έκαναν τη συντονισμένη επιχείρηση, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τους δράστες. Κατά τη διάρκεια αυτής, εντοπίσθηκε αρχικά το αγρόκτημα όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης. Στο εσωτερικό του αγροκτήματος υπήρχε ένα κτίριο, εντός του οποίου οι αστυνομικοί έπιασαν τους δύο Γερμανούς να επεξεργάζονται φυτά κάνναβης.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του κτιρίου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν διαμορφώσει και εξοπλίσει κατάλληλα τους χώρους του, για την αποξήρανση της κάνναβης και την μετέπειτα επεξεργασία της. Εντός του αγροκτήματος, εντοπίσθηκε φυτεία 80 δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και ένα πλήρες σύστημα άρδευσης, που είχαν εγκαταστήσει οι συλληφθέντες για να ποτίζουν την φυτεία, το οποίο αποτελούνταν από ηλεκτρογεννήτρια, αντλία νερού και αρδευτικούς σωλήνες.

Από τους χώρους του κτιρίου και το αγρόκτημα κατασχέθηκαν συνολικά: 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, η οποία ήταν τοποθετημένη σε αυτοσχέδιες κατασκευές κατάλληλες για την αποξήρανση, 80 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους περίπου 1,8 μέτρων, 1 εκριζωμένο δενδρύλλιο κάνναβης, 1 συσκευή επεξεργασίας κάνναβης, η οποία περιείχε 950 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης στο στάδιο της παρασκευής, διάφορα μηχανήματα, εξαρτήματα και εργαλεία για την περιποίηση της φυτείας.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των δραστών, βρέθηκε εξοπλισμός κατάλληλος για την συσκευασία της κάνναβης, μεγάλος αριθμός αεροστεγών συσκευασιών με ακατέργαστη κάνναβη, καθώς επίσης ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης έτοιμη προς τυποποίηση σε συσκευασίες.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν: 990 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 194 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 11.737 γραμμαρίων, 2 ηλεκτρικές συσκευές τυποποίησης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ] [newsit]

Ακολουθήστε μας στο facebook: