Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚαλάθι των Χριστουγέννων με έξι προϊόντα - «Εξαφανίστηκαν» κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Καλάθι των Χριστουγέννων με έξι προϊόντα – «Εξαφανίστηκαν» κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Μικρότερο κατά δύο -βασικά για τις γιορτές- προϊόντα πλέον το Καλάθι των Χριστουγέννων. Χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες το φετινό καλάθι.

Καλάθι των Χριστουγέννων χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες για τους καταναλωτές τις φετινές γιορτές, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου.

Το φετινό Καλάθι των Χριστουγέννων θα εφαρμοστεί από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει «ορθή επανάληψη» ανακοίνωσης του υπουργείου Ανάπτυξης, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Γαλοπούλα
  • Τσουρέκι
  • Βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα.

Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.

Ο υπουργός δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».
Τα πιο σημαντικά