Καλά νέα από τα νοσοκομεία: Μειώθηκαν 60% οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό – Αδειάζουν κλινικές covid και αυτοσχέδιες ΜΕΘ

17 Μαΐου, 2021 8:36 ΜΜ
More videos

Σημαντική μείωση καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση αυτή υπερβαίνει το 60%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Νοσοκομείο Αττικό, στο οποίο χθες εισήχθησαν 32 ασθενείς με Covid από τους περίπου 100 που εισάγονταν κατά την έξαρση του τρίτου κύματος.

Καλά νέα από τα νοσοκομεία: Μειώθηκαν 60% οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό - Αδειάζουν κλινικές covid και αυτοσχέδιες ΜΕΘ

Αδειάζουν κλινικές κορονοϊού και αυτοσχέδιες ΜΕΘ

Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι τα νοσοκομεία ξεκίνησαν να επανέρχονται σε μερική κανονικότατα. Αδειάζουν κλινικές κορονοϊού και μετατρέπονται σε γενικές κλινικές. Αδειάζουν οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ όπως οι χειρουργικές αίθουσες.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο κορονοϊού μπαίνει από την Παρασκευή στη γενική εφημερεία. Σήμερα νοσηλεύει 119 περιστατικά κορονοϊού που θα φιλοξενούνται σε τρεις κλινικές. Από τις 25 κλίνες ΜΕΘ, οι 8 κλινες της μίας ΜΕΘ μετατρέπεται σε Γενικ. Επίσης διατίθενται δύο χειρουργικές αίθουσες για έκτακτα χειρουργεία.

Νοσοκομείο

Στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κορονοϊού νοσηλεύονται 175 περιστατικά covid από τα 300 και πλέον που καταγράφονταν στη κορύφωση. Στις ΜΕΘ που είχε πάντα πολλούς διασωληνωμένους εκτός, νοσηλεύονται 19 περιστατικά στις 25 κλινες που διαθέτει. Ανακοινώθηκε ήδη η σταδιακή μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο.

Δεν ισχύουν τα ίδια με το τρίτο νοσοκομείο κορονοϊού, στον Ερυθρό, που είναι γεμάτο με 300 περιστατικά, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το αν επίκειται η μετατροπή του σε Γενικό Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: