Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚακοκαιρία Daniel: Έκκληση για βοήθεια από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας

Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση για βοήθεια από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας

Τη συνδρομή του κόσμου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ανυπολόγιστου μεγέθους ζημιές που προκάλεσε στο καταφύγιό του η κακοκαιρία Daniel, ζητά ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας.

Η κακοκαιρία χτύπησε με σφοδρότητα την Καρδίτσα, με πολλά χωριά να παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Την ώρα που πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, και ενώ οι απεγκλωβισμοί και οι διασώσεις συνεχίζονται, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας στέλνει το δικό του μήνυμα σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει.

karditsa filozoikos omilos custom.jpg

Στιγμές αγωνίας για τη διάσωση των ζώων του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας / Φωτογραφία: Facebook/Εύη Θάνου

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση των ζώων από τον πλημμυρισμένο Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας

Συγκεκριμένα, σε μία μακροσκελή ανάρτηση που έκανε στο Facebook η πρόεδρος του Ομίλου, Εύη Θάνου, περιγράφει τις αγωνιώδεις στιγμές που πέρασαν οι άνθρωποι του Ομίλου προκειμένου να σώσουν τα ζώα από τη φονική κακοκαιρία.

Μάλιστα, η ίδια δημοσίευσε και σειρά φωτογραφιών και βίντεο από τη διάσωση των ζώων, αλλά και την κατάσταση στο καταφύγιο μετά την επέλαση της κακοκαιρίας.

Όπως εξηγεί η ίδια, τελικά όλα τα ζωάκια που φιλοξενούνται στον Όμιλο διασώθηκαν και είναι υγιή, ενώ για τα περισσότερα έχει βρεθεί προσωρινό καταφύγιο σε διάφορα ασφαλή σημεία.

Ωστόσο, δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην περιοχή, η κ. Θάνου κάνει έκκληση σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει με τη φροντίδα των ταλαιπωρημένων ζώων, αλλά και στην αποκατάσταση των ζημιών στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Ομίλου.

Τα πιο σημαντικά