Κακαβιά: Εξαντλημένο αγοράκι με το διαβατήριο στην αγκαλιά του

16 Αυγούστου, 202011:39 ΜΜ
More videos

Αδυνατεί κανείς να φανταστεί τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όσοι Αλβανοί επιχειρούν αυτές τις μέρες να περάσουν τα σύνορα της Κακαβιάς και να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Χιλιάδες άνθρωποι οδήγησαν για ώρες μέχρι την Κακαβιά μόνο για να βρουν μπροστά τους μια τεράστια ουρά χιλιομέτρων.

Ο μόνος τρόπος να περάσουν τα σύνορα είναι να περιμένουν στην Κακαβιά, να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους και να περιμένουν ξανά την επόμενη μέρα -ίσως και μέρες ολόκληρες- ξανά κάνω από τον καυτό ήλιο.

Δείτε το βίντεο (πατήστε Watch on Youtube):

Ανάμεσα τους και ένα αγοράκι το οποίο δε θέλει τίποτα άλλο από το να γυρίσει σπίτι του στην Ελλάδα, όμως η αναμονή είναι ατελείωτη.

Είναι ένας από τα χιλιάδες παιδιά Αλβανών, όπως και το 10χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από ασθενοφόρο, που μπορεί η πατρίδα τους να είναι η Αλβανία αλλά το σπίτι τους είναι στην Ελλάδα.

Δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο να ακούσει στις εντολές της αστυνομίας, βαθιά απογοητευμένος από την πολιτική του Έντι Ράμα, ο οποίος μένει άπραγος βλέποντας την τραγική κατάσταση τόσων ημερών στην Κακαβιά, χωρίς να δίνει κάποια λύση.

Ένας αστυνομικός τον χωρίζει από το πλήθος και τον τραβάει στην άκρη για να τον καθίσει σε πεζοδρόμιο. Το παιδί συνεχίζει να κλαίει, συνεχίζει να κρατάει το διαβατήριο σφιχτά στο στήθος του και με αναστεναγμό στα ελληνικά λέει: Θέλω να πάω σπίτι!

Πηγή: in.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News