Καιρός: Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

1 Μαρτίου, 2022 6:31 ΜΜ
More videos

Καιρός: Ο «Μάρτης – γδάρτης» έρχεται από το ξεκίνημά του να επιβεβαιώσει το όνομά του καθώς επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στη χώρα για σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, όπως προειδοποιεί σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Συγκεκριμένα, ο Μάρτιος μας κάνει ποδαρικό με έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ισχυρές καταιγίδες με φόβο να προκληθούν πλημμύρες ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν ίσως και τα 10 μποφόρ προκαλώντας προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης γράφει στην ανάρτησή του:

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Με κακοκαιρία κάνει ποδαρικό ο Μάρτης στη χώρα μας και μάλιστα τις επόμενες ώρες σήμερα αλλά και αύριο ίσως έρθουμε αντιμέτωποι ακόμη και με προβλήματα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα

– Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στη δυτική Μακεδονία, στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

– Αύριο Τετάρτη οι πυκνές χιονοπτώσεις σταδιακά θα μεταφερθούν πιο νότια επηρεάζοντας τα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την Πελοπόννησο (ορεινές – ημιορεινές – ημιπεδινές περιοχές). Ταυτόχρονα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Επισημαίνονται τα νότια παράλια της Πελοποννήσου, οι νότιες Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα.

Μεγάλη προσοχή και στους θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι αύριο στα νότια θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν σε εντάσεις ακόμη και τα 9 πρόσκαιρα ίσως και τα 10 μποφόρ προκαλώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και όχι μόνο.

Στον επισυναπτόμενο χάρτη μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων (μπλε αποχρώσεις) – χιονοπτώσεων (λευκές αποχρώσεις) από τις επόμενες ώρες και μέχρι αύριο το βράδυ.

Την Πέμπτη αναμένεται η κακοκαιρία να υποχωρήσει πρόσκαιρα μιας και από την Παρασκευή έρχεται νέο κύμα το οποίο πιθανότατα να επηρεάσει και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Καλό μήνα σε όλες και σε όλους!»