«Καίει» τον Πολάκη η αναφορά του αστυνομικού για το επεισόδιο στην ταβέρνα

16 Ιανουαρίου, 2022 3:51 ΜΜ
More videos

Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκος, έδωσε στη δημοσιότητα την κατάθεση του αστυνομικού για το επεισόδιο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλο Πολάκη σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο αστυνομικός, φαίνεται να επιβεβαιώνει τα όσα έγραψε το iefimerida.gr, τόσο για την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην βεβαιώσουν την παράβαση στο κατάστημα, όσο και για τις απειλές του κ. Πολάκη προς τον ίδιο. «Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας κ. Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση και να δεις που θα σε στείλω» λέει επί λέξει στην κατάθεσή του ο αστυνομικός που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο.

Επίσης στην αναφορά του ο αστυνομικός γράφει μεταξύ άλλων: «Στις 11 το βράδυ της 14η Ιανουαρίου στην ψαροταβέρνας «Ψαρομεζές», διαπιστώθηκε ότι υπάλληλος δεν φορούσε μάσκα. Την ώρα της σύνταξης της πράξης επιβολής προστίμου, καθήμενος πελάτης ο οποίος τυγχάνει και βουλευτής εν ενεργεία της Ελληνικής Βουλης κύριος Πολάκης Παύλος (τον οποίο αναγνώρισα λόγω της ιδιότητάς του, καθώς και ότι η Υπηρεσια μου έχει αναλάβει την φρούρηση της οικίας του) μας προσέγγισε και μας δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε. Άμεσα του εξηγήθηκε ότι κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό μας καθήκον και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί».

Δείτε το βίντεο:


Από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:

Όντως παρενέβη, επιχειρώντας να πείσει του αστυνομικούς να μην βεβαιώσουν την παράβαση. Από πότε συνιστά παρατυπία για αστυνομικό να κάνει τη δουλειά του;

Γιατί παρενέβη ο κ. Πολάκης, χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα για να μην καταγραφεί μια παρασπονδία στα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για να προφυλάξει την κοινωνία από τη διασπορά του ιού;

Γιατί ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, κ. Πολάκης ζητά από όργανα επιβολής του νόμου «ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσουμε τον έλεγχο και την επιβολή προστίμου και να αποχωρήσουμε» όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο αστυνομικός, ο οποίος του εξήγησε ότι «κάτι τέτοιο αντικρούεται στο αστυνομικό μας καθήκον και ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί».

Ο βουλευτής κ. Πολάκης απείλησε τον αστυνομικό με δυσμενή μετάθεση. Όπως ο ίδιος ο αστυνομικός καταθέτει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Τώρα θα πάρω τον Αρχηγό σας κ. Καραμαλάκη, να σβηστεί η κλήση κ να δεις που θα σε στείλω».

Η ανάρτηση Πολάκη

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη όπως δημοσιεύθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: