Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο γιατρός της Τζωρτζίνας: «Η μικρή μου είπε...

«Καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο γιατρός της Τζωρτζίνας: «Η μικρή μου είπε ότι θέλει να φάει, ανεξήγητη η ανακοπή»

Την Ρούλα Πισπιρίγκου “καίνε” οι γιατροί του Καραμανδάνειου, οι οποίοι καταθέτουν στη δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σήμερα, Τρίτη.

«Άλλα μας έλεγε και άλλα βλέπαμε» υποστηρίζουν οι γιατροί του Καραμανδάνειου, οι οποίοι εξέτασαν την Τζωρτζίνα, τόσο στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας, όσο και εκείνους της ΜΕΘ Παίδων, στην οποία νοσηλεύτηκε το άτυχο κορίτσι.
Την περασμένη Παρασκευή, κατέθεσε η παιδίατρος που υποδέχθηκε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας, στις 8 Απριλίου του 2021, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου τη διακόμισε εκεί, κάνοντας λόγο για περιστατικό σπασμών.

H παιδίατρος Μένια Γράψα υπογράμμισε ότι εξέτασε την Τζωρτζίνα και καθώς εμφάνιζε μία καλή εικόνα, δεν πείσθηκε ότι εκδηλώθηκαν σπασμοί, όπως της είπε η μητέρα και έτσι έκρινε ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις.

Έρευνα για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη

Στο μεταξύ, εντολή για την διενέργεια έρευνας σχετικά με τη δημοσιοποίηση σε λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, μέσα από τη δικαστική αίθουσα, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η Εισαγγελία ζήτησε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντοπισμό των δραστών και την εφαρμογή της διαδικασία του Αυτοφώρου για κάθε υπαίτιο.

Το μήνυμα που έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε χαρτορίχτρα

Εξάλλου, ένα από τα μηνύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφορούσε σε επικοινωνία της με μια χαρτορίχτρα στην Πάτρα.

Το μήνυμα εστάλη μία ημέρα μετά την απόφαση του Μάνου Δασκαλάκη να φύγει από το σπίτι, στις 15 Ιανουαρίου και η Ρούλα Πισπιρίγκου ενημέρωσε τη χαρτορίχτρα ότι έχει μαζέψει τα πράγματα του.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στην κατάθεσή της είπε «ανεξήγητη η ανακοπή», ενώ «η μητέρα δεν με έπεισε για τους σπασμούς», υποστήριξε μία άλλη παιδίατρος.

Ο επόμενος μάρτυρας είναι ο γιατρός που εξέτασε το παιδί τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας του, ο οποίος στην πρώτη κατάθεση, στην ανακρίτρια, είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε προκύψει κάποιο παθολογικό εύρημα.

«Ρώτησα τη μικρή εάν θέλει να φάει και μου απάντησε θετικά. Οπότε έγινε έναρξη ελαφράς σίτισης. Κατά την απογευματινή εξέταση το παιδί ήταν σε καλή γενική κατάσταση και χωρίς ευρήματα από την αντικειμενική εξέταση και χωρίς να αναφέρει ενοχλήσεις από τη κοιλιά. Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναεξέτασα το παιδί», είχε σημειώσει.

Τα πιο σημαντικά