Δευτέρα, Μαΐου 5 2025
ΕλλάδαΚαι δεύτερος Δήμος ανακοινώνει κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα

Και δεύτερος Δήμος ανακοινώνει κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα

Ο καύσωνας φέρνει κλειστά σχολεία και στα Μετέωρα. Δείτε τις ώρες που θα είναι ανοιχτά.

Το κύμα καύσωνα φέρνει κλειστά σχολεία και αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων.

Ειδικότερα, βάσει επίσημης απόφασης του Δήμου για την ασφάλεια των μαθητών Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αναδιαμορφώνουν το ωράριο τους, με τα μαθήματα να τελειώνουν υποχρεωτικά στις 11:30 το πρωί.

Δήμος Μετεώρων: Μέχρι τις 11:30 το πρωί η λειτουργία των σχολείων, μετά λουκέτο
Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Τα πρώτα κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα είναι γεγονός

Ο καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται οδήγησαν στην απόφαση για κλειστά σχολεία. Δείτε σε ποιες περιοχές.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοίνωσε κλειστά σχολεία για τις επόμενες μέρες λόγω καύσωνα. Ειδικότερα, κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού), από αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. 

Το τριήμερο λουκέτο στα σχολεία Πρωτοβάθμιας της Χαλκίδας παραμονές καύσωνα κρίθηκε απαραίτητο για την προστασία των μαθητών, λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Τι ισχύει για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ

Επισημαίνεται ότι, οι Παιδικοί Σταθμοί,τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π ΜεΑ του Δήμου Χαλκιδέων θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς δεν πρόκειται για υποχρεωτική εκπαίδευση και η προσέλευση των παιδιών είναι προαιρετική.

Δήμος Μετεώρων: Μέχρι τις 11:30 το πρωί η λειτουργία των σχολείων, μετά λουκέτο

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου λόγω καύσωνα μειώνονται οι σχολικές ώρες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για τρεις μέρες ήτοι από την Τρίτη 11 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου αυστηρά μέχρι τις 11:30 και μετά τα σχολεία κλείνουν.

Τα πιο σημαντικά