Καφαντάρη για τους νεκρούς στην Δ. Αττική: «Φταίνε τα ακραία φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής»

15 Νοεμβρίου, 2017 10:41 ΜΜ
More videos

Ενταση προκλήθηκε στη Βουλή όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, έκανε λόγο για «ακραία καιρικά φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή» σχολιάζοντας την μεγάλη καταστροφή στην Δυτική Αττική με τους 13 νεκρούς.

Με παρέμβαση της η κα Καφαντάρη τόνισε χαρακτηριστικά «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτός ήταν ο αριθμός την ώρα που μίλησε) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τη βαθιά θλίψη. Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει  η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη».

Η τοποθέτηση της κυρίας Καφαντάρη προκάλεσε οργισμένη αντίδραση και ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης του ΚΚΕ ξέσπασε αναφέροντας:

«Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ακραία καιρικά φαινόμενα».

[iefimerida]