Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚ. Μητσοτάκης: «Άδικο για τη Ντόρα αλλά δεν θα είναι στην κυβέρνηση»

Κ. Μητσοτάκης: «Άδικο για τη Ντόρα αλλά δεν θα είναι στην κυβέρνηση»

Μία απόφαση που θα συζητηθεί ανακοινώνει, με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάβοντας κόκκινο για τη συμμετοχή άλλων μελών της οικογένειάς του στην κυβέρνηση ή σε άλλες πολιτειακές θέσεις (Προεδρία Βουλής κ.ο.κ.).

Επικαλούμενος την ανάγκη να διαλυθεί η καχυποψία του κόσμου, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι μία τέτοια απόφαση είναι επιβεβλημένη από τη συγκυρία.

Ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να σημειώσει πως «ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της», προσθέτοντας πως «είναι επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τη βούλησή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου, χαρακτηρίζοντας την απλή αναλογική ως συνταγή ακυβερνησίας και δείγμα του αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ ενώ, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, προκρίνει την αποσύνδεση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Επαναλαμβάνει τις καταγγελίες του για «άναδρη επίθεση λάσπης» από τον Πρωθυπουργό, με στόχο ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, χαρακτηρίζει ως σκάνδαλο τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ενώ επιμένει ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει συγκροτημένο σχέδιο για να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση. Υπογραμμίζει, πάντως, πως ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.

Πηγή:  Καθημερινή της Κυριακής

Τα πιο σημαντικά