Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚ. Χατζηδάκης: «Να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο...

Κ. Χατζηδάκης: «Να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών»

Την ανάκληση των αδειών όλων των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών ζήτησε από τον διοικητή του Οργανισμού ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός στηρίζει το αίτημα αυτό στην κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους. Οι άδειες που δεν θα δοθούν μέσα στις γιορτές πάντως, θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007. Κατέληξε δε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου οι άδειες που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022.

Τα πιο σημαντικά