Τέσσερα μικρά κορίτσια που νίκησαν τον καρκίνο ποζάρουν σε συγκινητικές φωτογραφέις

20 Σεπτεμβρίου, 2018 11:57 ΜΜ
More videos

Αυτά τα 4 κοpιτσάκια με τα χαριτωμένα φορεματάκια τους μοιάζουν όπως κάθε άλλο ανέμελο παιδί της ηλικίας τους.

Αν στις μπλούζες τους δεν έγραφε “Surviror” (επιζών) κανένας δεν θα μπορούσε να καταλάβει ότι η Μακίνλεϊ, η Κλόε, η Άβα και η Λώρεν κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο.

Η 5χρονη Κλόε διαγνώστηκε με καρκίνο των πνευμόνων που είναι πολύ σπάνιο στα παιδιά. Οι άλλες 3 διαγνώστηκαν με λεμφοβλαστική λευχαιμία, δηλαδή η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου.

Τα 4 κοpίτσια γνωρίστηκαν τυχαία στο νοσοκομείο Τζον Χόπκινς τον Σεπτέμβριο του 2016 όπου έκαναν την θεραπεία τους.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2017, ξανασυναντήθηκαν για να γιορτάσουν την πρόοδό τους και τώρα επέστρεψαν προφανώς ενθουσιασμένες που είναι υγιείς.

“Μόλις το παιδί σου διαγνωστεί με καρκίνο είναι δύσκολο να ξαναγίνει η ζωή σου φυσιολογική. Είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο όταν είναι μαζί με τις φίλες της με τις οποίες μεγάλωσε μαζί ενώ ήταν όλες τόσο άρρωστες”, ανέφερε η μαμά της Άβα.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρεύονται άλλες καταστάσεις για τα παιδιά τους όπως την πρώτη μέρα στο σχολείο. Εμείς πάλι ονειρευόμασταν αυτή την μέρα”, πρόσθεσε.

Η μαμά της  Μακίνλεϊ ανέφερε ότι ήταν πολύ καλό και υποστηρικτικό το να έχει δίπλα της άλλες μαμάδες με τις οποίες μπορούσε να ταυτιστεί.

“Αυτά τα κοpίτσια μπόρεσαν να αναπτύξουν ένα ξεχωριστό δέσιμο παρόλο που το περιβάλλον που τις έφερε κοντά δεν ήταν η παιδική χαρά αλλά το νοσοκομείο”, ανέφερε ο θεράπων ιατρός και των 4 παιδιών.

“Χαίρομαι πάρα πολύ που τις βλέπω να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται έξω από το νοσοκομείο. Επιτέλους, μπορούν να είναι τα παιδιά που τους αξίζει να είναι. Αυτό δεν θα έπρεπε να τους είχε συμβεί ποτέ”, πρόσθεσε.

[dailymail]