Ο ιδιοκτήτης της Marlboro επένδυσε δισεκατομμύρια σε εταιρία μαριχουάνας

8 Δεκεμβρίου, 201812:29 ΠΜ

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καπνού στον κόσμο επενδύει 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην βιομηχανία κάνναβης.

Η Altria Group Inc, κατασκευαστής της Marlboro πλήρωσε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το 45% των μετοχών της Cronos Group, σύμφωνα με τον Καναδικό προμηθευτή ιατρικής και ψυχαγωγικής κάνναβης.

Η Altria θα καταβάλλει άλλα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για εγγυήσεις που αν ασκηθούν θα δώσουν στην Altria το 55% μεριδίου ιδιοκτησίας στην εταιρία του Τορόντο.

“Η επένδυση στον όμιλο Cronos ως αποκλειστικού συνεργάτη μας στην αναδυόμενη παγκόσμια κατηγορία κάνναβης αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική νέα ευκαιρία ανάπτυξης για την Altria”, ανέφερε ο Χάουαρντ Γουιλάρντ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Altria.

“Πιστεύουμε ότι η εξαιρετική ομάδα διαχείρισης της Cronos Group έχει χτίσει τις απαραίτητες δυνατότητες για να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο να ανυπομονούμε να βοηθήσουμε τον Όμιλο Cronos να επιτύχει το σημαντικό αναπτυξιακό του δυναμικό”, πρόσθεσε.

Η τεράστια επένδυση της Altria ανέβασε τις μετοχές των εταιριών κάνναβης που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται στον Καναδά όπου η χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς νομιμοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο την φετινή χρονιά.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News