Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
διεθνήΉθελε να δει αν θα τον αποχαιρετήσουν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για...

Ήθελε να δει αν θα τον αποχαιρετήσουν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να δει πόσοι θα πάνε στην κηδεία του

Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στο διαδίκτυο με έναν Βραζιλιάνο που παρίστανε τον πεθαμένο για να δει ποιοι θα πάνε στην κηδεία του.

Αντιγράφοντας την ελληνική ταινία «Παριζιάνα» με την Ρένα Βλαχοπούλου, όταν ο θείος σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να δει ποιοι συγγενείς θα λυπηθούν, ένας άνδρας προκάλεσε την οργή των φίλων και της οικογένειάς του, αφού σκηνοθέτησε τον θάνατό του από καθαρή περιέργεια, για να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του.

Ως έμπειρος “τελετάρχης”, ο 60χρονος Baltazar Lemos είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες κηδείες, σε ορισμένες από τις οποίες είχαν παρευρεθεί μόλις 2 άτομα, ενώ σε άλλες 500.

Πρόσφατα, σκεφτόταν πόσοι φίλοι και συγγενείς του θα έρχονταν να τον αποχαιρετήσουν όταν θα πέθαινε, και επειδή δεν μπορούσε να το μάθει αν όντως αποχαιρετούσε τον μάταιο τούτο κόσμο, αποφάσισε να σκηνοθετήσει τον θάνατό του και να δει πόσοι άνθρωποι θα πήγαιναν τελικά στην κηδεία του.

Η είδηση θανάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στις 10 Ιανουαρίου, κάποιος δημοσίευσε την τραγική είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Baltazar Lemos, ανακοινώνοντας ότι “Στην αρχή αυτού του θλιβερού απογεύματος, ο Baltazar Lemos μας άφησε. Περισσότερες πληροφορίες έρχονται σύντομα”. Μια μέρα πριν, είχε αναρτηθεί μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί μπροστά από το νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο… 60χρονος είχε εισαχθεί εκεί, οπότε όλοι υπέθεσαν τα χειρότερα.

Η οικογένεια του Lemos έμεινε άναυδη από την ανακοίνωση, καθώς κανείς δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ένας από τους ανιψιούς του έσπευσε στο εν λόγω νοσοκομείο για να ρωτήσει γι’ αυτόν, αλλά το προσωπικό δεν είχε κανένα αρχείο για κάποιον Baltazar Lemos που να είχε εισαχθεί εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Καθώς οι διαδικτυακοί φίλοι του Baltazar άρχισαν να μοιράζονται την τραγική είδηση του θανάτου του, ο κόσμος άρχισε να αποτίει τα σέβη του στα σχόλια και να ρωτά για την αιτία θανάτου. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση, αλλά αντιθέτως, η ώρα και ο τόπος που θα γινόταν η αγρυπνία και η κηδεία αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του στο Facebook.

Η ψεύτικη κηδεία του

Στις 18 Ιανουαρίου, οι φίλοι και η οικογένεια του Baltazar Lemos συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρό παρεκκλήσι στη γενέτειρά του, την Curitiba, για την κηδεία του. Κάποια στιγμή, η φωνή του Baltazar άρχισε να αφηγείται τη ζωή του και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να κλαίνε νομίζοντας ότι επρόκειτο για ηχογράφηση του εκλιπόντος. Στη συνέχεια, οι πόρτες του βωμού άνοιξαν και εκείνος βγήκε μπροστά σε όλους.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κανείς την αντίδραση του κόσμου που είδε τον Baltazar είναι “σύγχυση”. Κάποιοι άρχισαν να κλαίνε και άλλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αλλά μόλις εξήγησε ότι είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του για να δει ποιος θα παρευρεθεί στην κηδεία του, οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να τον κατηγορούν για σκληρότητα.

Η κατακραυγή στον περίγυρό του και στο διαδίκτυο

“Πήρες αυτό που ήθελες Baltazar, να τραβήξεις την προσοχή. Όλοι θρηνούσαν. Τι γελοίο αστείο! Νομίζω ότι πρέπει να βγάλεις μια φωτογραφία με όλους όσους θρήνησαν τον υποτιθέμενο θάνατό σου. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω να μη σε συναντήσω ποτέ”, σχολίασε ένα άτομο στο διαδίκτυο αφού έμαθε την αλήθεια.

“Τον γνωρίζω από το 2001. Νομίζω ότι η ιστορία ήταν φρικτή. Πέρασα τη μια μέρα λυπημένος και την άλλη πολύ αγανακτισμένος. Για μένα, πέθανε στις 17 του μήνα, όταν έμαθα τα πάντα. Ήταν πολύ κακόγουστο”, δήλωσε ένας διοργανωτής εκδηλώσεων που συνεργαζόταν με τον Baltazar Lemos.

1010

Η εξήγησή του και η συγγνώμη

Η ιστορία του Baltazar Lemos εξαπλώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύντομα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικοινώνησαν μαζί του για να μάθουν περισσότερα για τα κίνητρά του. Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν ήθελε ποτέ να προκαλέσει θλίψη στους ανθρώπους, αλλά ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να μάθει ποιοι θα τον θρηνούσαν μετά τον θάνατό του.

“Είχα την ιδέα πριν από πέντε μήνες. Ήθελα να το κάνω να φανεί ότι πέθανα πραγματικά. Οι άνθρωποι το ερμήνευσαν με τον δικό τους τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να ξέρω ποιος θα ερχόταν στην κηδεία μου”, δήλωσε ο Lemos. “Δεν το είπα σε κανέναν, γιατί ήλπιζα ότι θα πετύχαινε. Δεν είχα καμία πρόθεση να πληγώσω, να προσβάλω ή να κάνω κακό σε κανέναν. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους”.

Η συγγνώμη του 60χρονου έπεσε στο κενό, ειδικά αφότου ο κόσμος έμαθε ότι έχει μια μητέρα σε αναπηρικό καροτσάκι στα ογδόντα της, η οποία θα μπορούσε να πάθει καρδιακή προσβολή στην είδηση του θανάτου του.

Τα πιο σημαντικά