Ιθαγενής ταξίδεψε 2.000 μίλια για να βρεθεί στην αποφοίτηση της εγγονής του

4 Ιανουαρίου, 2018 1:12 ΜΜ
More videos

Η αποφοίτηση είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός ανθρώπου που θέλει να την περνάει μαζί με αγαπημένους του ανθρώπους. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Γκάλι Γιαλκαριγούι Γκουρουγουίγι που ταξίδεψε 2.000 μίλια για να παρευρεθεί στην αποφοίτηση της εγγονής του.

Ο ιθαγενής παππούς ταξίδεψε από ένα απομακρυσμένο νησί στο Arnhem Land στο πανεπιστήμιο Worawa Aboriginal College στην βορειοανατολική Μελβούρνη στην Αυστραλία.

Ένας περήφανος παππούς!

Margaret Burin

“Είμαι περήφανος για τις εγγονές μου, Σάσα και Αλίσια. Χαίρομαι που το πανεπιστήμιο τις φρόντισε και πήραν μια καλή μόρφωση”, δήλωσε ο Γκάλι στο ABC.

Ο Γκάλι είναι αρχηγός της φυλής Γιολνγκού Μάλα και είναι γνωστός ως “πρωινός χορευτής.” Δεν γνωρίζει την ακριβή ηλικία του.

Margaret Burin

“Όταν έρχονται τουρίστες στο νησί, ο παππούς μου πάντα χορεύει για αυτούς έναν παραδοσιακό χορό. Πάντα μου αρέσει να χορεύω μαζί του”, δήλωσε η εγγονή του η Σάσα.

Η Σάσα είναι περήφανη όχι μόνο για τα επιτεύγματά της, αλλά και για την κουλτούρα της.

 Margaret Burin

“Μου αρέσει το κυνήγι, να ψάχνω για στρείδια και να ψαρεύω. Επίσης, μου αρέσουν οι παραδοσιακοί χοροί μας και μου έλειψαν οι ιστορίες που λέγαμε γύρω από την φωτιά. Μιλάω 3 γηγενείς γλώσσες. Θα μου άρεσε να μάθω σε άλλους ανθρώπους την κουλτούρα μου. Επίσης, θέλω να γίνω πρότυπο για πιο νεαρά κορίτσια και να τους δείξω ότι μπορούν να κάνουν κάτι με την ζωή τους και να γίνουν ευτυχισμένες”, πρόσθεσε η Σάσα.

Δείτε το βίντεο