Τραγικές εικόνες στην Ελλάδα: Βάζουν αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα

15 Νοεμβρίου, 2022 11:40 ΜΜ
More videos

Θλιβερές εικόνες που αντικατοπτρίζουν τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλήθος συμπολιτών μας, λόγω της ακρίβειας, κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr.

Ήταν πριν από έναν χρόνο ακριβώς, τον Νοέμβριο του 2021, όταν οι εικόνες από τη γειτονική Τουρκία προκαλούσαν «σοκ» και στην ελληνική κοινωνία. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη γείτονα και στο πρωτοφανές ράλι του πληθωρισμού εξαιτίας της υποτίμησης της λίρας, οι καταστηματάρχες προέβαιναν στο μέτρο του… «κλειδώματος» των πιο βασικών αγαθών, προκειμένου να μην τα κλέβουν οι εξαθλιωμένοι πολίτες. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση αντικλεπτικών στο βρεφικό γάλα, το απολύτως απαραίτητο αγαθό δηλαδή για την επιβίωση των νεογνών.

Παρόμοιο μέτρο εφαρμόστηκε και το περασμένο καλοκαίρι και στη Μεγάλη Βρετανία, που επίσης ταλανίζεται εκτός από πολιτική, κι από οικονομική κρίση.

Δυστυχώς, αυτές οι εικόνες, έφτασαν και στη χώρα μας, όπου ο πληθωρισμός «τρέχει» τους τελευταίους μήνες με διψήφιο ποσοστό.

Σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, οι υπεύθυνοι εφάρμοσαν το ίδιο θλιβερό και ενδεικτικό δυστυχώς της κατάστασης, μέτρο, ωστόσο μάλλον «αναγκαστικό» για την επιχείρηση, καθώς προφανώς θα είχαν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κλοπής του βρεφικού γάλακτος.

Από την άλλη, μπροστά στο εφιαλτικό ενδεχόμενο να αφήσει ο γονιός το μωρό του νηστικό, κι εφόσον δεν έχει χρήματα, φαίνεται απολύτως λογικό να κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Ακόμα και το αδίκημα της κλοπής.

Εικόνες-γροθιά στο στομάχι και τεράστιο καμπανάκι κινδύνου, ώστε να γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να στηριχθούν ειδικά οι πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.