Ιταλός ήρθε στην Ελλάδα διακοπές συνάντησε αδέσποτη σκυλίτσα και έκανε τα πάντα για να την πάρει πίσω μαζί του

2 Αυγούστου, 2022 6:48 ΜΜ
More videos

Παράδειγμα προς μίμηση ο Ιταλός Ρικάρντο και ειδικά για τους Έλληνες που εγκαταλείπουν τα κατοικίδια του

Μια τρυφερή ιστορία δημοσιοποίησε σήμερα ο «Φιλοζωϊκός Χανίων» για τη μάχη που έδωσε ένας Ιταλός φοιτητής, σε διακοπές, για να σώσει αδέσποτο σκύλο.

Όπως αναφέρει σε αναρτήσεις της στο Twitter η φιλοζωϊκή οργάνωση, ο Ιταλός φοιτητής Ρικάρντο, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές με φίλους του σε κάμπινγκ στο Ηράκλειο Κρήτης, βρήκε τυχαία στο δρόμο του, στην Κνωσό, την αδέσποτη σκυλίτσα Λούκα.

Γράφει η «Φιλοζωϊκή Χανίων»:

«Μια καλοκαιρινή ιστορία αγάπης με καλό τέλος μπας και γλυκαθούμε λίγο αυτό το δύσκολο καλοκαίρι! Είναι η ιστορία ενός φοιτητή από την Ιταλία, του Ρικάρντο, που ήρθε με τους φίλους του για διακοπές σε κάμπινγκ στο Ηράκλειο, και της αδέσποτης Λούκα που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο του!

Στην επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού ο Ρικάρντο συνάντησε μια αδέσποτη σκυλίτσα να περιφέρεται μόνη της. Τη χάιδεψε, της έδωσε νερό και η μικρή τον ακολούθησε. Ο Ρικάρντο έψαξε στην πόλη να βρει σπίτι φιλοξενίας για να φύγει απ’ το δρόμο, όμως δεν βρέθηκε λύση.
Έτσι αποφάσισε να την υιοθετήσει ο ίδιος! Όμως η αεροπορική εταιρία που ταξίδευε δεν δεχόταν ζώα. Οι φίλοι του επέστρεψαν στο Μιλάνο κι εκείνος αποφάσισε να έρθει στα Χανιά για να αναζητήσει άλλο μέσο. Όμως το ΚΤΕΛ δε δεχόταν τη μικρή, γιατί ξεπερνούσε τα 10 κιλά με το κλουβί.
Δεν πτοήθηκε, παρακάλεσε και τελικά ο σταθμάρχης του επέτρεψε να έχει αγκαλιά τη Λούκα σε όλη τη διαδρομή από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά. Φτάνοντας εδώ, πήγαμε μαζί στον κτηνίατρο, έβαλε τσιπ, έκανε εμβόλια και έφτιαξε διαβατήριο ώστε η σκυλίτσα να είναι έτοιμη να ταξιδέψει.
Αφού παρέμεινε στην πόλη μας ώσπου η Λούκα να μπορεί να ταξιδέψει μαζί του, πήρε ακόμα μία γενναία απόφαση: θα επέστρεφαν μαζί στην Ιταλία ακτοπλοϊκώς! Βγάλαμε εισιτήρια για τον Πειραιά και ψάξαμε να βρούμε τρόπο να φτάσει στην Πάτρα. Όμως δεν θα προλάβαινε το καράβι για Βενετία. Ο φίλος μας και πάλι δεν πτοήθηκε, καθώς ήταν διατεθειμένος να διανυκτερεύσει στο λιμάνι ώστε να είναι μαζί με τη Λούκα.

Με τη βοήθεια της ακτιβιστικής ομάδας Liberanimal από την Αθήνα ήρθαμε σε επαφή με φιλόζωους στην Πάτρα και βρέθηκε αμέσως το petfriendly ξενοδοχείο ATLANTA. Έτσι, ο Ρικάρντο κι η Λούκα ταξίδεψαν στη Βενετία, από εκεί με λεωφορείο στο Μιλάνο και πλέον ζουν σε ένα υπέροχο σπίτι με μια οικογένεια που λατρεύει τη μικρή αδέσποτη της Κνωσσού!