Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
διεθνήΙταλία: O Πρωθυπουργός απάλλαξε τους συνταξιούχους από το τέλος δημόσιας τηλεόρασης

Ιταλία: O Πρωθυπουργός απάλλαξε τους συνταξιούχους από το τέλος δημόσιας τηλεόρασης

Συνταξιούχους και ηλικιωμένους απάλλαξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, από το τέλος υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης, Rai. Tο τέλος για τη Rai ανέρχεται σε ενενήντα ευρώ τον χρόνο.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, οι ηλικιωμένοι άνω των εβδομήντα πέντε ετών με ετήσιο εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ, στο εξής, δεν θα πρέπει να πληρώνουν την εισφορά υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης.

94eb7e48c768ac6995268e42907cc3de

O Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό, δεν θα πρέπει να καταβάλουν, πλέον, τη σχετική εισφορά, τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ηλικιωμένοι πολίτες».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί, σε ένα βαθμό, μια προεκλογική κίνηση της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Από την στιγμή, μάλιστα, που στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, είχε προτείνει την ολική κατάργηση της εισφοράς υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης. Προκαλώντας, όμως, αρνητικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της προοδευτικής παράταξης.

b8fe84bfb41d44105cb653f2595d8e39

Ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την μείωση του δημόσιου χρέους της, για την γενικότερη, ενάρετη διαχείριση των δημοσιονομικών της και υπέρ της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Rai στηρίζει την απόφαση και τονίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο συνάδει με την κοινωνική αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης.

[skai] [alphatv]

Τα πιο σημαντικά