Ιταλία: Μειώνουν 10% τις τιμές στα σούπερ μάρκετ – Ειδική σήμανση στα ράφια

28 Σεπτεμβρίου, 20234:46 ΜΜ

Οι «συγκρατημένες τιμές» θα ισχύσουν για τρεις μήνες – Στα σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να στηρίξουν την όλη πρωτοβουλία συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες Pam, Conad, Tigre, Esselunga, Carrefour, Familia και Lidl

Ηιταλική κυβέρνηση θα υπογράψει σήμερα συμφωνία με ενώσεις παραγωγών και σούπερ μάρκετ της χώρας με στόχο τη μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως του τομέα των τροφίμων.

Σύμφωνα με τον Τύπο, οι τιμές πρόκειται να μειωθούν από 1ης Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του έτους κατά μέσο όρο κατά 10%. Οι «συγκρατημένες τιμές» θα ισχύσουν για τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου, και υπολογίζεται ότι κάθε νοικοκυριό της χώρας θα εξοικονομήσει συνολικά μέχρι 150 ευρώ. Σε μειωμένη τιμή θα πωλούνται, μεταξύ άλλων, το κρέας, το γάλα, η ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το ρύζι, αλλά και πάνες για μωρά και φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγογράφηση.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ξεχωρίζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, χάρη σε ένα ειδικό αυτοκόλλητο, με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Στα σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να στηρίξουν την όλη πρωτοβουλία συμπεριλαμβάνονται οι αλυσίδες Pam, Conad, Tigre, Esselunga, Carrefour, Familia και Lidl.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News