Η ιστορία του πάμφτωχου και αμόρφωτου Ασιάτη που δημιούργησε την αυτοκρατορία που σήμερα ονομάζεται Forever 21

Απρίλιος 6, 2017 12:23 ΜΜ
More videos

Το ξέρατε ότι η Forever 21, η παγκοσμίου φήμης αμερικανική αλυσίδα λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης, ονομαζόταν Fashion 21; Πριν γίνει μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στον κόσμο, η Forever 21 ξεκίνησε από ένα ταπεινό χώρο 274 τετραγωνικών μέτρων στο Λος Άντζελες. Η ιστορία της επιτυχίας είναι βγαλμένη σχεδόν από παραμύθι.

Όταν το ζευγάρι Ντον Γουόν και Τζιν Σουκ μετανάστευσε από τη Νότια Κορέα στο Λος Άντζελες το 1981, ήθελε να ζήσει το αμερικανικό όνειρο. Παρόλο που δεν είχε χρήματα ή πτυχίο πανεπιστημίου και δεν μιλούσε καλά Αγγλικά, το ζευγάρι ήταν αποφασισμένο να επιτύχει στη βιομηχανία του καφέ.

Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις τους στη βιομηχανία του καφέ δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Success Story

Για 3 χρόνια, ο Ντον έκανε δουλειές του ποδαριού για να συντηρήσει την οικογένειά του. Εργάστηκε ως επιστάτης και σερβιτόρος, αλλά εκείνος και η γυναίκα του δεν εγκατέλειψαν τα όνειρά τους. Μια μέρα, ενώ ήταν στην δουλειά, ο Ντον έκανε μια συνειδητοποίηση. Σε συνέντευξή του στους LA Times, ανέφερε:

“Παρατήρησα ότι οι άνθρωποι που οδηγούσαν τα πιο ωραία αμάξια, εργάζονταν στη βιομηχανία ένδυσης”.

Αυτή η παρατήρηση οδήγησε τον Ντον και την Τζιν να ανοίξουν το μαγαζί των 274 τετραγωνικών στο Λος Άντζελες το 1984, που ονομάστηκε Fashion 21.

FASTILY

Ο χώρος είχε στεγάσει 3 αποτυχημένες επιχειρήσεις στο παρελθόν, αλλά η επιχείρηση του Ντον και της Τζιν είχε διαφορετική τύχη. Η Fashion 21 με τις προσιτές τιμές, έκανε τζίρο 700.000 δολαρίων τον πρώτο χρόνο. Το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία και ξεκίνησε να ανοίγει καινούργια μαγαζιά κάθε 6 μήνες. Επίσης, άλλαξαν το όνομα σε Forever 21.

Η Forever 21 παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση μέχρι σήμερα.

YouTube/LA County EDC

Ο Ντον είναι διευθύνων σύμβουλος και η Τζιν επικεφαλής των εμπορευμάτων. Οι 2 κόρες τους, που εντάχθηκαν στην εταιρία το 2009, έχουν επίσης σημαντικές θέσεις. Η Λίντα ασχολείται με το μάρκετινγκ, ενώ η Έστερ με την οπτικοποίηση του εμπορικού σήματος της εταιρίας.

Ο Ντον είχε δηλώσει στους LA Times:

“Είναι σημαντικό οι κόρες μας να μάθουν από τη σκληρή δουλειά, τη δική μου και της γυναίκας μου. Υπάρχει κάποιος καλύτερος να κοιτάξει το συμφέρον της εταιρίας από την ίδια την οικογένεια;

Η Forever 21 δίνει ελπίδα σε ανθρώπους που έρχονται εδώ μη έχοντας σχεδόν τίποτα. Και αυτό με κρατάει προσγειωμένο: από το γεγονός ότι έρχονται μετανάστες στην Αμερική, όπως ακριβώς και εγώ, μπορούν να έρθουν στην Forever 21 και να ξέρουν ότι όλο αυτό ξεκίνησε από έναν μετανάστη από την Κορέα, που είχε ένα όνειρο.”

Σήμερα, η Forever 21 μετράει 600 καταστήματα σε Ασία, Αμερική, Μέση Ανατολή και Αγγλία.

Natalitiameom

Η Forever 21 είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ. Ο τζίρος της εταιρίας αγγίζει τα 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η καθαρή αξία υπολογίζεται στα 6.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ζευγάρι πίσω από την Forever 21 αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Dwight Burdette
Ακολουθήστε μας στο facebook: