Ισπανία: Ζωντανή η αρκούδα που έπεσε από γκρεμό – Προσπάθησε να σώσει το αρκουδάκι της

9 Ιουνίου, 2022 12:30 ΠΜ
More videos

Η αρκούδα στην Ισπανία που έπεσε από γκρεμό στην προσπάθειά της να προστατέψει το μικρό της, εντοπίστηκε ζωντανή. Καρέ καρέ η πτώση της.

Δασοφύλακες στην Ισπανία εντόπισαν ζωντανή την τραυματισμένη θηλυκή αρκούδα και το αρκουδάκι της, βαθιά μέσα στη φωλιά τους. Είχε προηγηθεί η πτώση της μητέρας από έναν κατακόρυφο βράχο, όπου πάλευε για να σώσει το μικρό της από έναν αρσενικό αρκούδο.

Τα πλάνα από τη μάχη της μαμάς αρκούδας με το μεγαλόσωμο αρσενικό στην άκρη μιας απόκρημνης πλαγιάς τραβήχτηκαν τη Δευτέρα (6/6) από δύο περιπατητές. Το βίντεο δεν σταματά να κάνει τον γύρο των social media.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι αρσενικές αρκούδες να επιτίθενται σε θηλυκές με μικρά κατά τη διάρκεια της εποχής του ζευγαρώματος. Στα ισπανικά βουνά ζουν περίπου 400 καφέ αρκούδες, οι 70 από αυτές στα Πυρηναία.

Αρκούδα στην Ισπανία: Η στιγμή που πέφτει από τον βράχο

Οι δυο αρκούδες έπεσαν από μεγάλο ύψος στα βράχια από κάτω. Η αρσενική κατρακύλησε και έμεινε ακίνητη. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ήταν νεκρή.

Η θηλυκιά, μετά την πτώση της, ήταν αποπροσανατολισμένη και άρχισε να κουτσαίνει, αναζητώντας το μικρό της.

Οι δασοφύλακες στην Ισπανία έψαχναν επί δύο ημέρες στα βουνά της βόρειας Καστίλης-Λεόν, κοντά στην Παλένθια, καταφέρνοντας τελικά να εντοπίσουν τη φωλιά, βάθους 15 μέτρων. Χρησιμοποιώντας ειδική κάμερα και τηλεσκοπικά κοντάρια, άφησαν φρούτα και νερό για τη μητέρα και το αρκουδάκι.