Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
διεθνήΙσπανία: Με νεροπίστολα διώχνουν τους τουρίστες στη Βαρκελώνη

Ισπανία: Με νεροπίστολα διώχνουν τους τουρίστες στη Βαρκελώνη

Νέα οργισμένη διαδήλωση στην Ισπανία κατά του υπερτουρισμού. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη, με κύριο σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό».

Περίπου 2.800 άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κρατώντας πλακάτ και εκτοξεύοντας νερό με νεροπίστολα σε τουρίστες.

Οι διαμαρτυρίες στη Βαρκελώνη έρχονται μετά από παρόμοιες διαδηλώσεις σε τουριστικά θέρετρα όπως η Μάλαγα, η Πάλμα ντε Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά.

Με την περίοδο των διακοπών να έχει ξεκινήσει, παρεμφερές κλίμα εντοπίζεται σε δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αύξηση ενοικίων κατά 18%

Το αυξανόμενο κόστος στέγασης στη Βαρκελώνη είναι ένα από τα κύρια ζητήματα του κινήματος, μαζί με τις επιπτώσεις του τουρισμού στο τοπικό εμπόριο και τις συνθήκες εργασίας στην πόλη των 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 18% τον Ιούνιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα σε τουριστικές πόλεις όπως η Βαρκελώνη, γεγονός που οφείλεται, όπως λένε, στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων.

Ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την σταδιακή κατάργηση όλων των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb μέχρι το 2028, μια δραστική κίνηση από τις Αρχές που προσπαθούν να συγκρατήσουν την εκτίναξη του κόστους στέγασης και να καταστήσουν την πόλη βιώσιμη για τους κατοίκους.

Τα πιο σημαντικά