Ισπανία: Δημοτικό σχολείο κάνει μάθημα στην παραλία

15 Απριλίου, 20212:47 ΜΜ
More videos

Καλή η τηλεκπαίδευση δεν λέμε αλλά σαν το σχολείο δεν έχει. Από την άλλη καλό και το σχολείο, αλλά σαν την παραλία δεν έχει. Φαντάσου όμως να μπορούσαν αυτά τα δύο να συνδυαστούν; Κάτι τέτοιο φαίνεται πως σκέφτηκαν οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου στην Μούρθια της Ισπανίας, μεταφέροντας τα μαθήματα στην παραλία.

Πήραν λοιπόν τα θρανία και τον μαυροπίνακα του «Felix Rodriguez de la Fuente» και φορώντας τις προστατευτικές μάσκες τους φτάσανε στις αμμουδιές της λεγόμενης Παραλίας των Εγγονιών («Playa de los Nietos»). Εκεί τηρώντας όλες τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας, συνέχισαν τη διδασκαλία τους σαν άρχοντες.

Ο δάσκαλος αγγλικών του σχολείου Χουάν Φρανθίσκο Μαρτίνεθ δήλωσε σχετικά ότι: «είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ. Ό,τι μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν». Εξήγησε παράλληλα ότι τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο με την ονομασία «Καθαρός Αέρας», στόχος του οποίου είναι να προωθήσει τη διδασκαλία σε ανοιχτό χώρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid- 19.

Oι δάσκαλοι ξεκινούν τις προετοιμασίες της παραλίας από τις 08:00, για να ακολουθήσουν μαθήματα εικοσάλεπτης διάρκειας σε οκτώ διαφορετικά τμήματα μαθητών, οι οποίοι εναλλάσσονται σε διάφορα σημεία μπροστά από τη θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού.

«Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στην παραλία! Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρά και άνετα», αναφέρει ο 9χρονος Αντόνιο Φερνάντεθ, ενώ η 10χρονη Λουθ προσθέτει: «Αυτό είναι πολύ καλό γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, αγαπάω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπήσω κάθε μέρα και αγαπώ την άμμο».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News