Ισπανία: Δημόσιος υπάλληλος δεν δούλεψε επί μια 10ετία και έπαιρνε 50.000 ευρώ τον χρόνο

11 Ιουλίου, 201812:42 ΜΜ

Κάρλες Ρέθιο είναι το όνομα του δημοσίου υπαλλήλου που οι συνάδελφοί του δεν τον έβλεπαν ποτέ στο γραφείο. Για μια δεκαετίας ο Ισπανός εμφανιζόταν στην υπηρεσία του μόνο για να χτυπά την κάρτα στην έναρξη και στη λήξη της βάρδιας και στο ενδιάμεσο ήταν άφαντος. Αυτός ο δημόσιος υπάλληλος στη Βαλένθια έπαιρνε 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε ημέρα, εμφανιζόταν στο γραφείο στις 7:30 το πρωί, χτυπούσε κάρτα, έφευγε, επέστρεψε τις 4 μμ., έκανε το ίδιο και εξαφανιζόταν. Τελικά, το περασμένο καλοκαίρι τον πήραν χαμπάρι οι συνάδελφοί του και η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα για εννιά χρόνια, αλλά δεν τον απέλυσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph ο Ρέθιο διατείνεται ότι εργαζόταν σκληρά εκτός γραφείου. «Δούλευα σαν σκλάβος και άλλοι απολάμβαναν τους καρπούς της εργασίας μου», είπε στο κανάλι La Sexta. Η εξήγηση δεν έπεισε το δικαστήριο όμως, καθώς από τις έρευνες δεν προέκυψε κάτι που να πιστοποιεί πως πράγματι εργαζόταν όλη αυτή τη δεκαετία.

Επιπλέον, δεν επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός του Ρέθιο πως είχε πει στους ανώτερούς του ότι είχε μείνει χωρίς γραφείο, μετά από μεταφορά της υπηρεσίας.

Πηγή: Telegraph

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News