Κύπρος: Ισοπέδωσαν προστατευόμενη παραλία με χελώνες για μια δεξίωση γάμου πλουσίων

6 Σεπτεμβρίου, 2017 9:13 ΠΜ
More videos

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και δείχνουν μπουλντόζες να πραγματοποιούν εργασίες σε προστατευόμενη παραλία στο Λατσί της Πάφου. Η παραλία της Άνασσας, δίπλα στην οποία βρίσκεται μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, ανήκει σε ζώνη προστασίας Natura και σε αυτή αναπαράγονται πράσινες χελώνες και καρέτα – καρέτα. Όπως αναφέρει το alphanews.live, ο λόγος που γίνεται η «τροποποίηση» είναι για να πραγματοποιηθεί δεξίωση γάμου.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες φέρεται να ενημερώθηκαν για το γεγονός μετά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Ο υπουργός Γεωργίας Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης, δήλωσε στο alphanews.live πως «δεν είχε είχε ενημερωθεί ούτε το Τμήμα Αλιείας, ούτε το Τμήμα Περιβάλλοντος. Στείλαμε επιστολές για να ενημερωθούν.

Έχει δοθεί από την έπαρχο Πάφου αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Περιβάλλοντος». Αναφορικά αν έχουν σταματήσει οι εργασίες για τη δεξίωση ο κ. Κουγιάλης είπε πως στάλθηκαν επιθεωρητές στο σημείο για να ερευνήσουν το περιστατικό.

Επίσης σε ανάρτηση του στο twitter τόνισε πως «όσον αφορά στις παρεμβάσεις σε παραλία εντός Natura, δεν έχω δώσει καμία άδεια, ούτε και οι υπηρεσίες του ΥΓΑΑΠ. Ζήτησα άμεσο τερματισμό».