Η Ισλανδία μόλις έσπασε το ρεκόρ χιονόπτωσης και οι φωτογραφίες είναι εκθαμβωτικές

1 Μαρτίου, 2017 3:14 ΠΜ
More videos

Ο φωτογράφος Gunnar Freyr που κατάγεται από την Ισλανδία ξύπνησε από ήχο του σπασίματος ενός δέντρου στην αυλή του και τότε αντιλήφθηκε την έντονη χιονόπτωση.

Gunnar Freyr

Αμέσως άρπαξε την φωτογραφική του μηχανή και ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης για να αιχμαλωτίσει αυτές της φανταστικές φωτογραφίες μιας μαγικής νύχτας που σήμερα μεταδίδονται από διεθνή μίντια όπως το BBC και ο Independent.

Το ύψος του χιονιού έφτασε στις 9 το πρωί τα 51 εκατοστά, νούμερο που σπάει πρακτικά ένα ρεκόρ δεκαετιών, καθώς η τελευταία φορά που καταγράφηκαν τόσα εκατοστά χιονιού -συγκεκριμένα, 48 εκατοστά- ήταν το 1952.

Μόνο μία φορά στα χρονικά έχει ξεπεραστεί ο τωρινός αριθμός, κι αυτό το 1937 όταν το χιόνι έφτασε τους 55 πόντους.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο Ρέικιαβικ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer Gunnar Freyr/@Icelandic_Explorer

Βίντεο λίγο έξω από το Ρέικιαβικ

Ακολουθήστε μας στο facebook: